LEON KUEGELER/Action Images
LEON KUEGELER/Action Images

Lewandowski bolji od Haalanda, Bayern uzeo Superkup

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 17.08.21. | 22:19

Bavarci su ponovili uspjeh iz prošle sezone

Bayern je osvojio prvi trofej sezone, u Dortmundu je s 3:1 pobijedio Borussiju i uzeo pokal njemačkog Superkupa.

Pred prilično ispunjenim tribinama Signal Iduna Parka Bavarci su bili bolja momčad, domaći su puno griješili, a Robert Lewandowski po običaju nema milosti za protivnika, čak ni za bivši klub.

Poljak je postigao dva gola i asistirao za treći, potpuno zasjenivši potencijalnog nasljednika Erlinga Haalanda.

Pred početak utakmice odana je počast velikanu Gerdu Mulleru, najvećem njemačkom golgeteru u povijesti koji je preminuo u nedjelju (VIDEO).

Minuta šutnje zamijenjena je velikim pljeskom s tribina Signal Iduna Parka, a Bayernov trojac Thomas Muller, Manuel Neuer i Robert Lewandowski u rukama su držali dresove posvećene velikom Gerdu.

 Domaći su u dvoboj ušli prilično oslabljeni, čak 10 igrača im je ozlijeđeno, među njima Hummels, Brandt i Guereiro. Kod Bayerna je u prvih 11 bio mladi Hrvat Josip Stanišić, a u sredini obrane zaigrao je bivši igrač Leipziga Dayot Upamecano.

Od prve minute igralo se u visokom ritmu, jedni i drugi odmah su napadali u visokom presingu što je bolje radio Bayern. Nekoliko puta su natjerali Borussiu na velike pogreške, a najbolju prigodu imali su u 15. minuti kada je Gnabry ukrao loptu Passlacku na lijevoj strani i na prvoj stativi pronašao Comana koji se okrenuo na mjestu i s šest metara poslao loptu visoko preko grede.

Nije dugo trebalo domaćima da odgovore još boljom prigodom, Bellingham je odličnom loptom gurnuo Reusa jedan na jedan s Neuerom koji nogom fantastično odbija loptu u korner.

Sjajnu obranu Neuera pogledajte OVDJE.

Po dobrom običaju u najvećem njemačkom derbiju igralo se potpuno otvoreno, Bayern je imao nešto veći posjed ali Borussia je s Haalandom i Moukokom vrlo neugodna iz kontranapada. Norveški stroj za golove se u 39. minuti našao u solidnoj situaciji nakon ubačaja sa strane, ali Neuer je opet na pravom mjestu.

Dvije minute kasnije na drugoj strani u akciji je poljski stroj za golove, a to najčešće znači pogodak. Tako je i bilo, Lewandowski je glavom u mrežu zakucao loptu koju je nabacio Gnabry, Bayern je poveo u dortmundskom grotlu.

Pogodak Lewandowskog pogledajte OVDJE.

Prednost na poluvremenu Bavarci su brzo povećali, u 50. minuti u strijelce se upisao Thomas Muller. Sve mu je pripremio Lewandowski, stigao je do lopte prije vratara Kobela pa uposlio njemačkog reprezentativca koji nije imao težak zadatak.

 Pogodak Mullera za dva razlike Bayerna pogledajte OVDJE.

Velika prednost Bavaraca nije previše uzdrmala domaće, njemački Superkup u pravilu znači utakmicu s puno golova pa se Borussia u 64. minuti vratila na gol minusa. Fantastičan pogodak postigao je Marco Reus, pogodio rašlje udarcem s 18 metara nakon što mu je loptu ostavio Bellingham.

Pogodak Reusa pogledajte OVDJE.

Da ipak ne bude drame do kraja utakmice pobrinuo se Robert Lewandowski u 74. minuti, pogriješio je Akanji, dugo čekao s loptom pa ga je blokirao Tolisso. Lopta je došla do najboljeg igrača svijeta u prošloj sezoni, Bayern je opet došao na dva gola prednosti.

Pogodak Lewandowskog za 3:1 Bayerna pogledajte OVDJE.

Nije se oslabljena Borussia više mogla vratiti u utakmicu, Bayern je opet uzeo njemački Superkup.


Tagovi

BayernBorussia DortmundRobert LewandowskiThomas MüllerMarco ReusManuel Neuer

Ostale Vijesti