REUTERS/Max Rossi
REUTERS/Max Rossi

Legenda Rome započinje trenersku karijeru

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 18.03.21. | 14:33

Pridružit će se stožeru reprezentacije

Legendarni veznjak Rome Daniele De Rossi u siječnju prošlje godine prekinuo je igračku karijeru nakon kratke avanture u argentinskom Boca Juniorsu. Danas je na službenim stranicama Azzura objavljeno da započinje trenersku karijeru i to kao je jedan od pomoćnika Robertu Manciniju u talijanskoj reprezentaciji.

"Ponosan sam što novu karijeru počinjem u reprezentaciji i zahvalan predsjedniku Gravinu i izborniku Manciniju na povjerenju i ukazanoj prilici. Uzbuđen sam što se vraćam u Coverciano. To za mene znači povratak kući i ponovni susret s mnogim bivšim kolegama i prijateljima u stožeru i momčadi. Jedva čekam da krenemo", rekao je De Rossi.


Zadovoljstvo je iskazao i talijanski izbornik.

"Vrlo sam zadovoljan što se Daniele priključio našem stožeru. Siguran sam da će dati važan doprinos našim momcima i da će mu prvo iskustvo koristiti u budućnosti", rekao je Mancini.

Veznjak je za Italiju nastupio u 117 utakmica i zabio 21 gol, a osvojio je s Azzurima Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine, europsku titulu s mladom reprezentacijom 2004. i broncu na Olimpijskim igrama.

Idućeg tjedna Talijane čekaju kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2022. sa Sjevernom Irskom kod kuće te gostovanja kod Bugarske i Litve.


Tagovi

ItalijaTalijanska nogometna reprezentacijaGazzetta dello SportDaniele De Rossi

Ostale Vijesti