REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

La Roja je spremna: Zna se prvih 11 za napad na Vatrene!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 14.06.24. | 08:00

Ovo je najjače Europsko prvenstvo u povijesti. A mi smo i u najtežoj skupini. No, neka drugi brinu o nama, jer za mene su moji igrači najveći na svijetu, poručio je De la Fuente

La Roja je spremna! Govori tako izbornik Luis de la Fuente, govore igrači, vjeruju navijači. Iz španjolskog kampa svakodnevno isijava optimizam, koji nije pokvarila niti ozljeda Laportea, Španjolci su uvjereni da će ovo, nakon dužeg vremena, biti njihov turnir. Na kojem žele, a i vjeruju da mogu, do kraja. Nema u momčadi nikakve nervoze, nekog nepravilnog ponašanja, sve ide prema planu. A, ono što je za njih najvažnije uoči prve utakmice na Euru, s Hrvatskom u subotu u 18 sati, već se zna udarnih 11! Uz, možda, tek jednu sitnu dvojbu.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mjesecima je De la Fuente slagao, tražio, testirao igrače i čini se da je ovih dana iskristalizirao momčad koja će se sučeliti Dalićevim Vatrenima. Ovo bi trealo biti tih 11: na vratima Simon, u zadnjoj liniji Carvajal, Nacho, Le Normand i Grimaldo, u sredini terena trojac Ruiz, Rodri i Pedri, i naprijed Yamal, Nico Williams i Morata. Prema izvještajima španjolskih medija tek je jedna dvojba u tih prvih 11, hoće li ipak od prve minute startati Dani Olmo. Imao je problema s ozljedom, nije igrao u dvije pripremne utakmice uoči Eura što je naznaka da ga neće biti u prvih 11 protiv Hrvatske. Isto tako, Olmo pokriva više pozicija, može biti optimalno rješenje s klupe pa ga zato mnogi i vide u toj ulozi. Također, De la Fuente je u pripremnim utakmicama više koristio Cucurellu nego Grimalda, ali svi se slažu da će Leverkusenov lijevi bek ipak dobiti prednost.

Puno je zadnjih dana bili priča oko Alvara Morate. Zapravo, ima ih uvijek, Moratu su španjolski navijači uzeli na zub, zvižde mu, traže da ne igra. Sjećamo se, bilo je i težih slučajeva, prijetnji smrću. Ne znamo zašto su ga toliko uzeli na zub, ali, u svakom slučaju, Morati je puno lakše igrati za La Roju izvan granica svoje zemlje. Za izbornika, pak, nikad nije bio upitan.

"On je naš centarfor, koji nije dovoljno priznat za sve što je napravio. Kod kuće mu umanjujemo vrijednost, ali se za njega borim rukama i zubima. On je za mene neupitan", rekao je De la Fuente u intervjuu Marci, a onda se okrenuo samom Euru i utakmici s Hrvatskom.

"Momčad je vrlo fokusirana, spremna. Jedva čekaju da počne turnir, a njihovo ponašanje me čini ponosnim. Oni su primjer vrijednost, zajedništva i suživota. A kao nogometaši za mene su oni najveći na svijetu", podiže moral i atmosferu De la Fuente, svjestan da je pred njegovom reprezentacijom najteži mogući posao.

"Ovo će možda biti najjače Europsko prvenstvo u povijesti, sve najbolje reprezentacije kontinenta su ovdje, nitko ne nedostaje. I gotovo svi su došli u najboljim sastavima. Engleska, Njemačka, Francuska, Portugal... i Španjolska, koja mora biti u tom društvu, među najjačima na Euru."

Slaže se De la Fuente da se skupina s Hrvatskom, Italijom i Albanijom može nazivati 'skupinom smrti'.

"Kažem, na Euro uvijek dolaze najbolji, svaka reprezentacija ima vrhunske igrače. Ali, mogu se složiti, ovo je vjerojatno najjača skupina na Euru. Međutim, mislim da smo spremni, da smo jaki i neka drugi brinu o nama. Pokušat ćemo napraviti nešto povijesno, postaviti našu zastavu vrlo visoko i učiniti ljude ponosnima na naše igrače. Fokusirani smo, imamo mir i spremni smo pobijediti Hrvatsku", kazao je, između ostaloga španjolski izbornik.

Optimizam, dakle, buja u taboru Španjolaca, a ako uspoređujemo ovu momčad s onom, koja nas je lani pobijedila u finalu Lige nacija, ima tu dosta promjena. Tada su u prvih 11 zaigrali Asensio, Gavi, Pino, Jesus Navas i Laporte. Od njih petorice, trojica uopće nisu na Euru, Navas će priliku čekati s klupe, Laporte je ozlijeđen. Nova Španjolska, koja želi u Njemačkoj započeti i novu eru svojih uspjeha. Prva je prepreka - Hrvatska!

ŠPANJOLSKIH 11 ZA HRVATSKU:

Simon - Carvajal, Nacho, Le Normand, Grimaldo - Rodri, Ruiz, Pedri - Yamal, Morata, Nico.



Tagovi

Luis de la Fuentešpanjolska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024Vatreni

Ostale Vijesti