Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Kolo bez stranih sudaca: Fran Jović na praznom Poljudu, Bel ‘zvoni’ Rijeci, a ‘mladi talent’ dijeli pravdu Dinamu u Velikoj Gorici

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 10:51

Priliku će dobiti i jedan debitant u elitnom rangu, 28-godišnjak iz Rijeke

Određeni su suci za 30. kolo hrvatskog nogometnog prvenstva, kako nema derbija vodeća tri kluba nema ni stranih sudaca, pa je Ivan Novak delegirao svih pet parova, a Roberto Rosetti će se aktivirati tek za 33. kolo na Rujevici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Krenimo redom… U petak u Rudešu od 17 sati gostuje Slaven Belupo, a glavni sudac je 28-godišnji debitant u elitnom rangu Antonio Melnjak iz Rijeke, dok će mu u VAR sobi pomagati najbolji hrvatski video asistent, sugrađanin Ivan Bebek.

U subotu se igraju dvije utakmice. Sraz “kraljeva remija” Varaždina i Lokomotive dopao je Zdenku Lovriću iz Đakova, pomoćnici su mu također Slavonci, iz Valpova i Donjeg Miholjca, dok su u VAR sobi Zelinčani, ozlijeđeni (koljeno) Igor Pajač te Vedran Đurak.

Branitelj naslova Dinamo od 19 sati gostuje u Velikoj Gorici, a pravdu na Gradskom stadionu u turopoljskoj metropolis dijelit će “mladi talent” Patrik Kolarić iz Čakovca, uz asistenciju Sanje Rođak-Karšić (Podravske Sesvete) i Ivana Starčevića (Bjelovar). Četvrta sutkinja je Ivana Martinčević, a u VAR sobi će biti Splićani Duje Strukan i Alen Jakšić.

U nedjelju, prva utakmica je sraz Hajduka i Osijeka na zbog kazne praznom Poljudu, prenose je MAX Sport 1 i na HTV 2, a sudit će je Zagrepčani predvođeni dobro znanim licem, Franom Jovićem, dočim su pomoćnici Luka Pušić i Dario Kolarević, a četrvti je Toni Dadić. U VAR sobi će biti ozlijeđeni Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) te Ivan Mihalj (V. Gorica).

I za kraj, gostovanje vodeće Rijeke u Puli u nedjelju u 19 sati pripalo je Slavoncima; glavni je Dario Bel (Osijek), pomoćnici Goran Pataki (Đakovo) i Dino Knez (Osijek), a četvrti sudac također je Osječanin Domagoj Kurtović. U VAR sobi će biti iskusni Mario Zebec (Cestica) i Anto Marić (Zagreb).

Eto nam, dakle, kola bez stranih sudaca, pa da vidimo sad naše, jesu li dorasli izazovu pa da kolo odsude bez repova i sumnji… (G)




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaSuciVAR suciIvan NovakIgor PajačPatrik KolarićIvan BebekFran JovićDuje StrukanMario ZebecZdenko LovrićAntonio Melnjak

Ostale Vijesti