ALBERTO LINGRIA/Action Images
ALBERTO LINGRIA/Action Images

Kolege odlučile: Pašalićev trener drugu sezonu zaredom najbolji u Italiji

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 15:43

Atalanta oduševljava nogometni svijet već neko vrijeme

Strateg Atalante Gian Piero Gasperini drugi je put zaredom proglašen trenerom godine trenera u Seriji A. Talijansko udruženje trenera dodijelilo je „Panchina d’Oro“ (Zlatnu klupu) Gasperiniju drugu po redu sezonu, koje dodjeljuju svake godine najboljem kolegi u Serie A.

Treće mjesto u Serie A i četvrtfinale Lige prvaka 2019./20. očito su utjecali na izbor trenera Marija Pašalića i Boška Šutala.

63-godišnjak je u Bergamu preuzeo funkciju u lipnju 2016. godine i pomogao je podići klub iz Bergama među najboljima u Italiji u posljednjih nekoliko godina, nastavljajući se boriti za mjesto koje vodi u Ligu prvaka treću godinu zaredom.


Atalanta je trenutno četvrta momčad u Serie A s 55 bodova koliko ima i Juventus s utakmicom manje. Nakon prošlogodišnjeg četvrtfinala Lige prvaka u kojem su ispali od PSG-a, ove sezone su u dvije utakmice izgubili od Real Madrida u osmini finala i ispali iz najprestižnijeg klupskog nogometnog natjecanja. Grupu su prošli kao drugoplasirana momčad iza Liverpoola, a ispred Ajaxa i Midtjyllanda.

Prošle sezone sve je zadivio nogomet koji su prezentirali igrači Atalante u kojem su neki stradavali i s po seam golova u mreži, a podatak od 98 zgoditaka u sezoni dovoljno govori o atraktivnosti koju su pružili gledateljima i navijačima.

Sagledavši sve aspekte i više nego zasluženo nagrada ide Gasperiniju po drugi put zaredom u ruke.


Tagovi

Gian Piero GasperiniMario PašalićBoško Šutalo

Ostale Vijesti