Jurić teško stradao od svog učitelja: "Kraljica provincije" razbila Genou (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 30.10.16. | 14:42

Klub iz Bergama nastavio fantastičnu seriju...

„Kraljica provincije“, nadimak je kojim se Atalantu u Italiji predstavlja kao najbolji klub iz ne velikih gradova, a momci iz Bergama to definitivno potvrđuju ove sezone. U 11. kolu talijanskog prvenstva Atalanta je s 3:0 pobijedila Genou, upisavši tako petu pobjedu u posljednjih šest utakmica uz remi u Firenci, što im je donijelo skok na diobu četvrtog mjesta s Milanom.

Baš je Milan u utorak navečer istim rezultatom razbila Genoa, no Ivan Jurić danas je morao potpisati kapitulaciju. Nadmašio ga je njegov učitelj, Gian Piero Gasperini, u čijem se stručnom stožeru kao pomoćnik počeo baviti trenerskim poslom i od kojeg je ljetos samostalno preuzeo klupu Genoe.

Atalanta je već do odmora stvorila prednost od dva razlike. U 36. minuti i sudačkoj nadoknadi prvog dijela zabijao je Slovenac Jasmin Kurtič, usmjerivši domaće prema nastavku sjajnog niza. Jurić je u drugom poluvremenu bacio sve karte u napad, ali eventualni povratak njegove momčadi spriječio je Berisha, skinuvši u 78. minuti fantastično udarac glavom Burdissa.

Nešto kasnije, u 84. minuti, Papu Gomez pogodio je za 3:0 i stavio točku na „i“ uvjerljive pobjede Atalante, koja se time definitivno prometnula u zasad najugodnije iznenađenje Serie A.

SERIE A, 11. kolo:

Atalanta – Genoa 3:0 (Kurtič 36' i 45+2', Gomez 84')

(Foto: Atalanta Bergamasca Calcio)


 


Tagovi

AtalantaGian Piero GasperiniGenoaIvan Jurić

Ostale Vijesti