Jurić: Možda su Klopp i Guardiola bolji od njega, ali on je osmislio novi stil nogometa

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 11.07.20. | 11:00

Hrvat na klupi Verone nije štedio riječi hvale za svojeg kolegu.

Podsjećamo, pod vodstvom Gasperinija Atalanta je postala jedna od najboljih momčadi talijanskog prvenstva, a trenuntno se nalaze na trećem mjestu prvenstvene ljestvice sa svega dva boda zaostatka za drugoplasiranim Lazijem.

"Vidim da klubovi u Njemačkoj, ali i drugdje, pokušavaju raditi iste stvari kao što to radi Atalanta. Gasperini je godinama bio podcijenjen, a sada svi krademo od njega, uključujuči i Inter. I ja kradem od njega", rekao je Jurić za trenera koji ga je čak i trenirao dok je današnji strateg Verone bio član Genoe.

„Gasperiniju često spočitavaju neuspjeh u Interu, kojeg je vodio tri mjeseca te je u rujnu 2011. godine nakon četiri poraza u pet utakmica dobio otkaz. Ja sam mu u Interu bio pomoćnik i u tom trenutku niti najbolji trener na svijetu ne bi uspio ništa promijeniti", kazao je Jurić i dodao:

"Možda su Klopp i Guardiola trenutno bolji od njega, ali Gasperini je osmislio potpuno novi stil nogometa, koji je izuzetno napadački. To je prva istinska inovacija u nogometu još od tiki-take. Sada svi krademo od njega, ali on je uvijek korak ispred svih. Uopće me ne bi iznenadilo da on razmišlja kako već ove sezone postati prvak Italije"

(foto: ALESSANDRO GAROFALO/ Reuters)

 


Tagovi

Ivan JurićGian Piero Gasperini

Ostale Vijesti