Marko Lukunic/Pixsell
Marko Lukunic/Pixsell

Jakirović na pripreme vodi devet talenata, evo tko su oni!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.06.24. | 09:43

Tijekom priprema trener Dinama imat će na raspolaganju devet mladića koji su zaslužili pozivnice svojim igrama u mlađim kategorijama. O njima ovisi hoće li ostati u prvoj momčadi.

Dinamo će u subotu krenuti s pripremama za novu sezonu. Igrači su naručeni za pregled u jutarnjim satima da bi Jakirović u 18 sati odradio službenu prozivku.

Temu odlazaka i dolazaka možete redovito pratiti na stranicama Germanijaka a mi donosimo listu mladih igrača koji će tražiti svoju priliku da se nametnu Jakiroviću i izbore ostanak u seniorskoj momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

1. Antonio Rajić

Riječ je o vrataru juniorske momčadi i U17 reprezentacije. Odlične je visine, ima dobar osjećaj za istrčavanje, dominantan u zraku i istančanih refleksa. Jasno da je konkurencija velika i sigurno će Rajić na posudbe prije nego se izbori za svoje mjesto a još uvijek može odraditi sezonu u juniorima.

2. Leon Jakirović

Stoper lijeve noge, 2008. godište kojeg krasi sjajna tehnika. Bez problema iz zadnje linije može ući i razigravati suigrače. Igrao je već za seniore, ali fokus je bio na juniorskoj momčadi. Iskustvo priprema svakako će pomoći za sve što ga čeka u budućnosti.

3. Marko Zebić

Također stoper, desna noga. 2007. godište sa solidnom tehnikom i dobrom motorikom. U konkurenciji iskusnih stopera desne noge (Bernauer, Theophile, Šutalo, Živković, a čak i Ristovski) vjerojatno će još malo igrati za juniore, odnosno otići na posudbu.

4. Noa Mikić

Desni bek jedan je od najozbiljnijih kandidata da ostane u seniorima. Od zime je član 1. momčadi ali imao je pehove poput loma ruke. Motoričan, jak na lopti i tehnički moćan. Jedan od najvećih talenata generacije, sjajan je na Euru U17, po mnogima i najbolji igrač Hrvatske. Potencijalno drugi desni bek seniora ako se Ristovski premjesti na stopera. Projekt kluba i kapitalac ako će ga Dinamo mudro razvijati.

5. Branko Pavić

Zadnji vezni. Odlične stature, tehnike i motorike. Stilom igre podsjeća na Šunjića što znači da je klasična “šestica”. Kažu kako je dosta zreo za svoje godine i mogao bi ove sezone dobiti minute, jer Dinamo na toj poziciji ima samo Mišića i po potrebi Sučića.

6. Sven Šunta

Prednji vezni, 2007 godište. Mladić jako dobre tehnike, koji ima sjajan zadnji pas. Stilom igre podsjeća na Baturinu. U vezi ga čeka jaka konkurencija (Baturina, Sučić, Ademi, Bulat, Rog, Stojković, Vrbančić...) pa je sasvim izvjesno da će na posudbu.

7. Patrik Horvat

Najmlađi u društvu ali po mnogima najveći nogometni talent. Igrač koji igra s obje noge, sjajne tehnike i jak u igri jedan na jedan. Puno je upita za njega stiglo iz zapadne Europe. Dešnjak koji može igrati krilo, može na nekoliko pozicija u veznom redu. Pripreme će mu koristiti za iskustvo ali realnost su juniori u ovoj sezoni. Ne vjerujemo da Dinamo ove sezone može dati utakmice 16-godišnjacima. Nije to Barcelona...

8. Tin Miljak

Moderno brzo krilo, sjajne konstitucije (191cm), i vjerojatno nakon Brekala prvo pravo profilno brzo krilo kakva svi danas po svijetu traže. Igrač koji je sigurno budućnost kluba, jedini ljevak u rosteru seniora Dinama, njemu i Paviću bi se prvom mogla otvoriti prilika da igra za seniore. Odličan u duelu, izrazite motorike i moći ponavljanja. Uz mudar razvoj, Dinamov kapitalac možda već i ove sezone.

9. Mislav Ćutuk

Špica, 2007, s istančanim osjećajem za gol. Odlična statistika u omladinskim kategorijama. Prva špica U17 Hrvatske. Igrač koji podsjeća na Duju Čopa, odličan i miran u završnici. Jaka konkurencija na špicu vjerojatno mu nudi igranje za juniore ili posudbu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti