Istočni London u transu: Bilićev West Ham u 121. minuti izbacio Liverpool iz FA Kupa! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.02.16. | 23:58

Junak Bilićeve momčadi je talijanski branič Ogbonna!

U ponovljenoj utakmici četvrtog kola FA Kupa West Ham je nakon prave drame i produžetaka pobijedio Liverpool s 2:1, te izborio prolaz dalje.

Junak momčadi Slavena Bilića bio je talijanski branič Angelo Ogbonna koji je u 121. minuti na asistenciju Dimitrija Payeta zabio odlučujući pogodak u trenucima kada se već očekivalo da će odluka pasti izvođenjem 11-eraca.

Podsjetimo, prije deset dana Liverpool i West Ham su na Anfieldu odigrali 0:0, pa su Čekićari dobili ponovljenu utakmicu na svom stadionu. I ovaj dvoboj završio je bez pobjednika u regularnih 90 minuta igre. Bilo je 1:1, iako smo gledali fantastičnu utakmicu u kojoj je komotno moglo pasti i sedam ili osam golova.

Čuda su radili vratari Randolph i Mignolet, a u nekoliko navrata tresle su se vratnice. Dva puta gostujućeg, jednom domaćeg gola. Bilić je napravio pokoju promjenu u odnosu na udarni sastav, dok je Klopp izašao s poprilično kombiniranom postavom.


No, i takav Liverpool bio je opasan i u prvom poluvremenu prijetio je West Hamu, koji je pak imao stative O'Briena i Payeta. Bilićev sastav konačno je poveo u 45. minuti zahvaljujući sjajnom udarcu glavom Antonija. Ipak, Redsi se vraćaju odmah na startu drugog dijela, kada Coutinho izjednačuje iz lukavo izvedenog slobodnog udarca.

Do isteka 90. minute oba sastava imali su šanse za pobjedu, a Liverpool je mogao ušutkati Upton Park i u sedmoj minuti produžetaka kada je Christian Benteke sam krenuo prema domaćim vratima, no njegov udarac obranio je Darren Randolph, inače drugi Bilićev vratar.

Kad se mislilo da će 11-erci odlučiti putnika u iduću rundu, Payet je ubacio, a Ogbonna glavom poentirao za 2:1 i veliko slavlje u istočnom Londonu.

West Ham će u osmini finala gostovati kod drugoligaša Blackburn Roversa 21. veljače.

(Foto: Action Images)


Tagovi

West HamLiverpoolSlaven BilićAngelo OgbonnaFA Cup

Ostale Vijesti