Glavni konkurenti Vatrenih za status nositelja bez glavnih igrača u ključnoj utakmici

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 18.11.18. | 18:23

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom je od Engleske (2-1) u posljednjem kolu Lige nacija ispala u Ligu B, odnosno niži rang ovog natjecanja. Međutim,  Vatreni su u igri za status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Hrvatska ovisi o rezultatu dvije utakmice, a već sada ima izgledne šanse za osigurati nositeljstvo u kvalifikacijama. Naime, jedini način da odabranici Zlatka Dalića izgube taj status jest da Njemačka pobijedi Nizozemsku na svom terenu te da Poljaci u gostima iznenade Portugal.

I jednima i drugima to će teže poći za nogom. Zbog ozljede, gotovo sigurno će utakmicu protiv 'Oranja' propustiti njemački ofenzivac Marco Reus koji igra u sjajnoj formi za Borussiju Dortmund. On je osjetio bol u stopalu te je gotovo sigurno neće zaigrati u utakmici koja se igra u ponedjeljak.

Dan poslije, Poljska ide na noge aktualnom prvaku Europe. Iako je Portugal već osigurao prvo mjesto u skupini, Poljaci će teško doći do pobjede, poglavito nakon najnovijih saznanja iz tamošnjeg stožera. Glavna uzdanica Poljaka, Robert Lewandowski doživio je manju ozljedu koljena te će morati mirovati sljedećih tjedan dana.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="de" dir="ltr">Noch immer Schmerzen im Fuß bei <a href="https://twitter.com/woodyinho?ref_src=twsrc%5Etfw">@woodyinho</a> - <a href="https://twitter.com/hashtag/BVB?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#BVB</a>-Kapitän Marco <a href="https://twitter.com/hashtag/Reus?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Reus</a> wird wohl auch das Spiel gegen die Niederlande verpassen: <a href="https://t.co/7opMXtXqsz">https://t.co/7opMXtXqsz</a> (Foto: imago) <a href="https://t.co/mE5jspX2pZ">pic.twitter.com/mE5jspX2pZ</a></p>&mdash; Ruhr Nachrichten BVB (@RNBVB) <a href="https://twitter.com/RNBVB/status/1064186084693864453?ref_src=twsrc%5Etfw">November 18, 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="pl" dir="ltr">PILNE! Robert Lewandowski opuszcza zgrupowanie reprezentacji Polski!<br><br>Więcej


Tagovi

Njemačka nogometna reprezentacijapoljska nogometna reprezentacijaMarco ReusRobert Lewandowski

Ostale Vijesti