Gazzetta izbacila popis svih plaća u Serie A: Ronaldo sam zarađuje više od tri kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.10.20. | 21:30

Perišić najviše zarađuje od Hrvata, Kalinić prvo ime Verone, Badelj Genoe

Većini ljudi kada bi se postavilo pitanje tko je najplaćeniji igrač Serie A ne bi trebalo dugo vremena da ponude svoj odgovor. Jasno, većina bi bila i u pravu, budući da je Cristiano Ronaldo netko koga, osim uz pogotke, vežemo i uz velike novce.

Zvijezda Juventusa i talijanskog prvenstva zarađuje 31 milijun eura godišnje, a koliko su daleko svi njegovi pratitelji pokazuje podatak da je drugi na toj listi mladi Nizozemac Matthijs De Ligt čiji se račun za jednu godinu poveća za osam milijuna eura. Jasno, poveća se on i više od toga, ali ovdje je riječ samo o isplati plaće koja im je zagarantirana od strane kluba, na i sponzora.

U Interu dvojica zarađuju 7,5 milijuna eura, a to su Romelu Lukaku i Christian Eriksen. Iza njih su Čileanci Sanchez i Vidal sa 7, odnosno 6,5 milijuna eura, a tu su još i Hakimi i Perišić koji zarađuju pet milijuna eura godišnje.

Džeko je najplaćeniji igrač Rome (7.5 milijuna eura), Ibrahimović u Milanu zarađuje pola milijuna eura manje, dok listu najplaćenijih u velikoj petorci zatvara Koulibaly koji godišnje zarađuje šest milijuna eura.

Nije nikakvo iznenađenje da Juventus uvjerljivo najviše troši na plaće svojih igrača – čak 236 milijuna eura godišnje. Iza njih je Inter sa 149 milijuna, a iznad 'stotke' su još Roma (112) i Napoli (105).

Zanimljivo, Milan nije stigao do tri znamenke, a zanimljivo je kako je treći najplaćeniji igrač Rossonerra Ante Rebić (3,5 milijuna eura).

Marko Rog je treći najplaćeniji u Cagliariju (1,5 milijuna), dok je u istom klubu Filip Bradarić u 'zlatnoj sredin' s primanjima od 600 tisuća eura godišnje.

Od Hrvata valja istaknuti još Pašalića u Atalanti (milijun eura po sezoni), Badelja (1,4), Pjacu (0,8), Brleka (0,4), Šutala (0,25) i Kalinića (1,5), dok najmanje zarađuju Pandur u Veroni, baš kao i Erlić u Speziji (0,15).

Crotone je jedni klub u Serie A u kojem nijedan igrač nema veća primanja od milijun eura po sezoni (najviše Magallan – 0,75), a očekivano je da Spezia najmanje troši na primanja svojih igrača (22 milijuna eura).

Zanimljivo, Spezia (22), Crotone (23), Verona (24) i Udinese (31) godišnje troše na sve svoje igrače kao što Cristiano Ronaldo košta Staru damu.



Tagovi

Cristiano RonaldoGazzetta dello SportEdin DžekoKalidou KoulibalyMatthijs de LigtZlatan IbrahimovićRomelu LukakuChristian Eriksen

Ostale Vijesti