Gazzetta: Interov svijet okreće se oko zapovjednika Brozovića

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 10:02

Conte je svjestan kakvu igračinu ima na raspolaganju.

Marcelo trči, Marcelo zabija, Marcelo asistira, a sve to itekako vidi Antonio Conte, za kojeg u Gazzetti navode kako je bio i više nego zadovoljan kada je video da je Mateo požutio u utakmici protiv Mađara što je odmah značilo da će se imati priliku odmoriti protiv Walesa.

Inter ove sezone igra jako dobro. Nakon sedam odigranih kola u Serie A nalaze se na drugom mjestu sa svega jednim bodom manje od Juventusa. Iako su upisali poraz od Barcelone u drugom kolu Lige prvaka, igra koju su prikazali na Camp Nou bila je jako dobra, pogotovo ako uzmemo u obzir kako je ona izgledala prethodnih sezona.

Odlaskom Icardija Inter je Brozovića predodredio kao svojeg novog lidera koji će biti prava spona obrane i napada. Ovaj 26-godišnjak netko je tko ima podršku cijele svlačionice (za razliku od Wandinog supruga) pa je samim time njegov posao nešto lakši.

Gazzetta dodaje kako će njegov posao u narednih dana postati nešto teži budući da će iz sastava izostajati Stefano Sensi, izvrsni središnji veznjak koji ove sezone u sedam nastupa ima tri pogotka i četiri asistencije. Ali nije Sensi jedini s kojim Marcelo može surađivati u sredini terena pa tako ne treba zaboraviti na Nicolò Barellu, još jednog jako zanimljivog Talijana koji je ovog ljeta stigao u Inter iz Cagliarija za 37 milijuna eura. Izvrsnim igrama ove trojice u drugi plan su, barem zasada, pali Borja Valero, Roberto Gagliardini i Matías Vecino, ali ozlijedom Sensija netko od njih bi trebao dobiti malo veću šansu u sastavu Intera, a na njima je da ju iskoriste te si na taj način kupe dulji boravak na Giuseppe Meazzi.

Brozovića je ovaj ugledni talijanski list prozvao i svojevrsnim zapovjednikom Intera kojem je puno lakše sada igrati budući da više nije jedini “mozak” momčadi kako je to bilo dok je trener Nerazzurra bio Luciano Spalletti. Sada će, barem privremeno, to ponovno biti dok

Epic Brozo iz dana u dan sve više raste te se sada s punim pravom može svratavati u listu 10 ponajboljih središnjih veznjaka svijeta. Ako netko misli drugačije neka nas slobodno proba razuvjeriti, ali nekako sumnjamo da će mu to poći za rukom…

(foto:Reuters)   


Tagovi

InterGazzetta dello SportMarcelo Brozović

Ostale Vijesti