Foto: Ivan Rakitic Instagram Offical
Foto: Ivan Rakitic Instagram Offical

FOTO Raketa, vrime je? Naslov prvaka Europske lige Rakitić proslavio sa – šalom Hajduka!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 09:34

Sljedeće godine mu ističe ugovor, a fotografiju sa šalom Hajduka je objavio on sam!

Mnogi svjetski stručnjaci i analitičari su ujedinjeni u svojem razmišljanju – Ivan Rakitić bio je igrač utakmice u finalu Europske lige! Doduše, Eurosport je Raketi dao ocjenu 6.5, a veću u Sevilli ima samo Yassine Bounou 7.5. Goal je Hrvata izjednačio sa prethodno spomenutim marokanskim vratarom i srpskim veznjakom Matićem (sva trojica su dobila ocjenu 7), dok je zato prema Sofascoreu Raketa zaradio ocjenu 8.3, dok su iza njega ostali Suso (7.8), Bono (7.5) i Jesus Navas (7.5).

Bivšem hrvatskom reprezentativcu ovo je bio drugi naslov u Europskoj ligi. Prvog je osvojio u sezoni 13./14., a to mu je ujedno bila i posljednja sezona prije nego što je preselio u Barcelonu. Šest uspješnih godina proveo je na Nou Campu, a onda se 2020. vratio u Andaluziju.

Bio mu je ovo drugi trofej sa Sevillom i prvi otkako je napustio Barcelonu. U klubu već sada ima status živuće legende, po broju nastupa je na četvrtom mjestu (296 nastupa, 49 pogodaka, 59 asistencija), a jedini koji je ispred njega (kako po nastupima, tako i po statusu) od aktualnih igrača je Jesus Navas (646 nastupa, 36 pogodaka, 118 asistencija). Kapetan i dokapetan su jučer bili sjajni, vodili su momčad do novog, ukupno sedmog naslova u natjecanju (preciznije, ovo je bio peti Sevillin naslov Europske lige, a imaju i dva naslova Kupa UEFA), a iako su na terenu ostavili zadnji atom snage, poslije su ipak smogli snage kako bi proslavili itekako zasluženu pobjedu.

Tako je za vrijeme slavlja Rakitić pozirao s navijačima i šalom Hajduka, a potom to objavio na društvenim mrežama! Bivši Vatreni nikada nije zaigrao u HNL-u, a nema sumnje da će ova fotografija zagolicati maštu svim simpatizerima Bijelih. Sjećamo se kako se po društvenim mrežama zazivao ostanak Livaje i dolazak Perišića, a budući da Raketa ulazi u posljednju godinu ugovora, ne bismo bili iznenađeni da najnoviji 'trend' postane hešteg 'Raketa, vrime je'… (rv)



Tagovi

HajdukSevillaIvan RakitićEuropska liga

Ostale Vijesti