Enrique bi volio preuzeti klupu španjolske reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.10.15. | 19:52

Trener Barcelone Luis Enrique je izjavio kako je zainteresiran za vođenje španjolske reprezentacije kada se povuče Vicente del Bosque.

64-godišnji Del Bosque će sljedeće godine u Francuskoj voditi Španjolsku na treće uzastopno Europsko prvenstvo, nakon čega mu istječe ugovor.

Na pitanje bi li ga volio zamijeniti na klupi svjetskih prvaka iz 2010. godine, trener Barcelone, Luis Enrique je rekao:

Da, to bih jako volio“.

Enrique, čija momčad sutra Primeru nastavlja utakmicom protiv Rayo Vallecana je u lipnju potpisao ugovor prema kojem bi s katalonskom momčadi trebao ostati do 2017. godine.

45-godišnji stručnjak je za vrijeme igračke karijere zabilježio 62 nastupa za Španjolsku između 1991. i 2002. godine, a kao trener je Barcelonu vodio do trostruke krune prošle sezone.

Enrique je na konferenciji za novinare uoči utakmice s Rayom kazao kako su se neki njegovi igrači s reprezentativnih akcija vratili umorni, ali i naglasio kako ih ne može poštedjeti u sutrašnjoj utakmici.

Puno igrača je nakupilo mnogo minutaže. Pokušat ću pronaći vrijeme kada će moći dobiti barem malo odmora, ali sada u ovom trenutku to nije moguće. Nismo u najboljoj poziciji. Radije bih da su se vratili odmorni, ali to nije slučaj“, požalio se Barcin strateg.

Na pitanje o Messijevom povratku i navodno pritisku Argentinskog nogometnog saveza da to bude što ranije kako bi bio spreman za utakmice protiv Brazila i Kolumbije sredinom studenog, Enrique je rekao:

Moja jedina briga je da se on dobro oporavi. Nije ključno hoće li se vratiti za određenu utakmicu. Pritisak iz Saveza? To su samo glasine. Uvjeren sam da argentinski izbornik Tata Martino i Argentinski savez, jednako kao Barcelona i ja, želimo da se Messi u potpunosti oporavi“.

Na zahtjev Santosa da se Neymara suspendira na šest mjeseci, Enrique je bio pomalo ironičan.

Šest mjeseci? Zašto ne šest godina umjesto toga!“.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Luis EnriqueBarcelonaVicente Del Bosquešpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti