REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Dinamu protiv Seville na Maksimiru sudi stari znanac

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 17:36

Modri su se s Francuzom susreli u ljeto 2018., a upoznao se s Rujevicom i Poljudom

Dinamo u četvrtak na Maksimiru dočekuje Sevillu u uzvratnoj utakmici 1/16 finala Europske lige. U prvoj utakmici na Sanchez Pizujanu slavili su domaćini s rezultatom 3:1. Modi se u ovoj utakmici nadaju da bi mogli ponoviti pothvat sličan onom prošle godine protiv Tottenhama kad su predvođeni inspiriranim Mislavom Oršićem nadoknadili dva razlike iz Londona i prošli u četvrtfinale Europske lige.

UEFA je za ovaj susret na Maksimiru odredila suce iz Francuske, a glavni François Letexier stari je znanac Modrih. Sudio je ovaj  33-godišnji Francuz Dinamu u ljeto 2018. godine na gostovanju kod Hapoel Beer Sheve u uzvratnom susretu koji je završio rezultatom 2:2. Bila je to kvalifikacijska utakmica za Ligu prvaka u kojoj je Dinamo vodio Nenad Bjelica, a u prvoj utakmici na Maksimiru slavili su Modri s 5:0.

Te sezone Modri se nisu plasirali u grupnu fazu Lige prvaka jer su ispali od Young Boysa na posljednjoj stepenici kvalifikacija, ali su ostvarili povijesni plasman u Europi s prvim europski proljećem nakon 49 godina.

Ovaj francuski sudac bio je i u Hrvatskoj. Sudio je 2019. godine na Rujevici susret Europske lige između Rijeke i Genta koji je završio rezultatom 1:1. Rujevica nije bila jedini hrvatski stadion koji je posjetio. Bio je i na Poljudu, ali ne kao glavni sudac, već kao dio VAR sobe u kvalifikacijskom susretu za Svjetsko prvenstvo između Hrvatske i Slovenije u kojem su Vatreni slavili s 3:0.

Dodajmo i da će mu pomoćnici biti Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni i Jérémy Stinat dok su za VAR zaduženi Jérôme Brisard i Willy Delajod.

 


Tagovi

Dinamo ZagrebSevillaSudac

Ostale Vijesti