Marko Lukunic/Pixsell
Marko Lukunic/Pixsell

Dalić: “Imamo tri medalje u šest godina, Engleska jednu. A oni su zlatni a mi nismo”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 20:19

Hrvatski izbornik najavio je utakmicu s Albanijom u kojoj naša reprezentacija traži prve bodove na Euru u Njemačkoj.

Reprezentacija je oko 19 sati stigla u svoju bazu u Hamburgu. Sat vremena kasnije Zlatko Dalić je na stadionu na kojem će Hrvatska odmjeriti snage s Albanijom u srijedu (15 sati) najavio taj dvoboj.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kakva je atmosfera uoči važnog ogleda?

"Znali smo da će biti važna utakmica i prije početka turnira. Želimo proći, veseli me da smo pozitivno, nismo obeshrabreni. Dečki su svjesni situacije, da moramo biti bolji nego u prvoj utakmici. Pripremili smo se, odradili što treba na treningu. Otpao je Vlašić, žao mi je. Nakon magnetske morao je kući, ostali su spremni i zdravi i čekamo da počne".

Hoće li biti promjena u odnosu na prvu utakmicu?

"Albanija nije kao Španjolska, ali zaslužuje respekt. Motivirana, dobra i moramo biti strpljivi i oprezno. Znamo da je cilj pobijediti. Bit ćemo ofenzivniji, konkretniji, bolji i agresivniji. Bit će nekih promjena u sastavu, ali to ćemo dogovoriti tijekom srijede. Svi koju počnu znaju koji nam je cilj".

Puno je ljudi otpisalo Hrvatsku nakon prvog kola.

"Nije bilo lijepo izgubiti. Nikada nas nisu pratili na najbolji način. Mi smo bili uvijek stavljeni na začelje, nitko nije vjerovao u nas a mi osvojili tri medalje u šest godina. Engleska jednu. A oni su zlatni a mi ne vrijedimo. Mi smo mali, hrabri, borbeni. Dokaz je 100 tisuća Hrvata u Berlinu. A rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas se gleda. Znam da je dosta pesimizma. Nadam se da budem pravi, kakvi jesmo i što možemo. Ne brine nas što i tko govori. Sve smo sami napravili".

Koliko je bitna hijerarhija?

"Sve smo postigli zbog toga. Osnovna je kvaliteta, drugo je poštovanje i hijerarhija. Mi smo tu besprijekorni".

Što je ključ?

"Strpljenje. Ne smijemo gubiti glavu, srljati nešto i ići na silu. Svojom kvalitetom i igrom doći do toga. I bod nam igra, ali bitna je strpljivost i agresija. I pristup. Nećemo gubiti glavu"

Bruno Petković?

"Nema potrebe za velikim temama. Situacija je sjajna. Razgovarali smo, sve smo riješili. A vidjet ćete hoće li početi ili ne. Bespotrebno se stvaraju tenzije a one nisu potrebne. Nema potrebe da se potencira"



Tagovi

Zlatko DalićEuro 2024VatreniHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti