Andreas Hillergren/TT News Agency via REUTERS
Andreas Hillergren/TT News Agency via REUTERS

Čolak asistirao u pobjedi Malmoa protiv Rangersa, PSV zabio eurogol (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 03.08.21. | 21:59

Nastavljaju se kvalifikacije za Ligu prvaka

Dok su u Pragu Niko Kovač i njegov Monaco pravdali ulogu favorita protiv Sparte, u ranijem terminu od 19, odnosno 20 sati, odigrana su još četiri susreta.

Posebnu smo pozornost posvetili utakmici Malmoa i Glasgow Rangersa jer u obje ekipe imamo igrače s hrvatskim putovnicama. Antonio Čolak je u strašnoj formi sa Šveđanima, no u današnjoj 2:1 pobjedi nije poentirao. S druge strane je cijelu utakmicu odradio Borna Barišić, a što se rezultata tiče, domaći su slavili 2:1.

Unatoč relativno normalnoj distribuciji šansi i broja golova, na jugu Švedske je odigrana sjajna utakmica. Primjerice, Rieks je za domaće prvi poentirao sjajno pospremivši loptu u mrežu s otprilike 12 - 13 metara nakon odličnog prodora Birmančevića. Pogodak pogledajte OVDJE.

Ubrzo je srbijanski internacionalac i sam zabio. Antonio Čolak možda nije zabio gol ali je zato sjajno asistirao. Mini majstoriju možete vidjeti OVDJE.

Do kraja utakmice, duboko u sudačkoj nadoknadi Gerrardove trupe su smanjile na 2:1 i s aktivnim rezultatom čekaju uzvrat. Bolji iz ovog ogleda će igrati protiv boljeg iz para Olympiacos – Ludogorets.

U Eindhovenu jednosmjerna cesta od prve minute. PSV je dokazao da je miljama bolji od Mitjyllanda, bez obzira na odlazak Malena u redove BVB-a. Uostalom koliko je goropadan nizozemski prvak, najbolje se vidi iz ove majstorije za 1:0 koju je kreirao Madueke. Eurogol možete pronaći OVDJE.

Kasnije je još gađao i Mario Goetze (da isti onaj koji je Elfu donio naslov svjetskih prvaka). Na kraju utakmice Midtjylland je pognute glave napustio teren, završilo je XY za PSV koji miro putuje na uzvrat. Ukoliko PSV odradi uzvrat bez iznenađenja, igrat će protiv boljeg iz susreta Spartak Moskve i Benfice.

SPARTAK MOSKVA - BENFICA (19:00)

U Belgiji pak preokret ukrajinskog Shakhtara. Prvo je domaći Gent poveo, no onda slijedi povratak prvaka Ukrajine. I to preko igrača koje dobro pamte navijači Dinama. Prvo je poravnao Brazilac Tete iz jedanaesterca (isti onaj koji je zabio za poraz Dinama), a onda i gol odluke Alana Patricka. Istog onog Alana Patricka koji je zabio Dinamu za 1:0 na Maksimiru. Čeka nas još 90 minuta nogometa u uzvratu, no prema do sad viđenom, Ukrajinci će na boljeg iz dvomeča Monaca i Sparte Prag.

Za kraj izdvajamo napeti remi Cluja i Young Boysa. Završilo je 1:1. Rumunji su šokirali Švicarce iz prekida već u četvrtoj minuti. Švicarci su dugo čekali na odgovor, no bolje ekipe uvijek nekako pronađu put do mreže, na kraju ipak konačnih 1:1

Tko god izađe kao konačni pobjednik iz ovog dvoboja, suprotstavit će se u playoffu Ferencvarošu ili Slaviji Prag

FERENCVAROŠ - SLAVIJA PRAG ( 20:00)

REZULTATI:

Malmo (Šve) – Rangers (Ško) 2:1 (Riske 47’, Birmančević 49’, Davis 90+5’)

Sparta Prag (Češ) – Monaco (Fra) 0:2 (Tchouameni 37’, Volland 59’)

Cluj (Rum) – Young Boys (Švi) 1:1 (Manea 4’, Sierro 90+3’) )

Genk (Bel) – Shakhtar (Ukr) 1:2 (Onuachu 39’, Tete 63’, Patrick 81’)

PSV (Niz) – Midtjylland (Dan) 3:0 (Madueke 19’, Gotze 29’, Gakpo 32’)



Tagovi

Liga prvakaPSV EindhovenMalmöAntonio Čolak

Ostale Vijesti