REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Joško Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Premier ligi!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 13:34

Jedini Hrvat koji je osvojio tu prestižnu nagradu je Nikica Jelavić

Jedan od šestorice igrača nominiranih za igrača mjeseca travnja u Premier ligi je Joško Gvardiol! Hrvatski stoper igrao je u pet utakmice, ostvario pet pobjeda, njegova momčad upisala je dvije čiste mreže, a Joško je, osim jedne asistencije, upisao i dva pogotka!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Protiv Lutona je Joško upisao pogodak i asistenciju, da bi onda i poentirao i protiv Nottingham Foresta.

Osim Gvardiola, u konkurenciji su još Bruno Fernandes (United je u pet utakmica upisao samo jednu pobjedu, ali Portugalac je skupio šest pogodaka i jednu asistenciju), Kai Havertz (četiri pogotka i tri asistencije, Arsenal u pet utakmica ostvario pet pobjeda), Jean-Philippe Mateta (pet pogodaka za Palace, tri pobjede u šest utakmica), Cole Palmer (sedam pogodaka i jedna asistencija u četiri ogleda, dvije pobjede i dva remija Chelseaja) te vratar Evertona Jordan Pockford (četiri pobjede i četiri čiste mreže u šest utakmica).

Isto tako, spomenimo kako su za trenera mjeseca nominirani Mikel Arteta, Sean Dyche te Pep Guardiola.

Ove sezone Guardiola nijednom nije bio trener mjeseca, Arteta je dobio nagradu za mjesec veljaču, a zanimljivo je kako je prva tri mjeseca u sezoni nagrada završavala u rukama istog čovjeka – Angea Posetecoglua iz Tottenhama.

Podsjetimo, jedini Hrvat koji je osvojio nagradu za igrača mjeseca je Nikica Jelavić koji je u travnju 2012. u dresu Evertona postigao šest pogodaka u tri utakmice. S druge strane, Slaven Bilić kao trener nikada nije bio trener mjeseca u Premier ligi, ali zato je u Championshipu kad je vodeći WBA njegova momčad u veljači 2020. upisala pet pobjeda i jedan remi.



Tagovi

Joško GvardiolPremier liga

Ostale Vijesti