REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Kovačev Monaco protutnjao kroz Prag, utakmica skoro prekinuta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 20:52

Kneževina putuje na uzvrat s dva gola prednosti

Niko Kovač i njegov Monaco proživljavaju pravu malu renesansu. Prošle sezone su nekoliko kola prije kraja bili pred vratima raja; imali su aktivnu situaciju u ligi i kupu, no na kraju niu uspjeli osvojiti trofej. To je i dalje sjajan rezultat s obzirom na probleme koje je klub imao, stoga je Europa ove sezone itekako veliki poklon za Kneževninu.

U kišom okupanom Pragu, pred skoro pa punim tribinama, Monaco i Sparta su odigrali zanimljivu utakmicu, prvo “poluvrijeme” koje je dalo kakve takve smjernice o tome što čeka bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije za tjedan dana na stadionu

Monaco je najkraće rečeno, bio bolji. Prvo poluvrijeme nam je donijelo utakmicu visokog tempa s puno trke i borbe na sredini terena. Gosti su maksimalno spremni, bez ikakvih problema su stvarali kontinuirani pritisak na Spartu u trenucima bez lopte u nogama.

Domaćin se pak koncentrirao na svoju brojnost u vezi, srce terena je držao sjajni Saček, koji će se ovog ljeta vjerojatno prodati. Utakmica je bila taktički jako precizno postavljena na terenu, oba trenera su neutralizirala svog suparnika, pa smo sve opasnosti gledali uglavnom nakon prekida.

Najveću šansu za Čehe pamtimo iz 21. minute kada je Panak sjajno primio loptu nakon centaršuta i pucao, no lopta ide kraj gola. Što se tiče prvog poluvremena, taj potez se pokazao ključnim jer je Monaco 15 minuta kasnije iz kornera iskoristio trenutak nepažnje i potigao gol za 1:0

Tchouameni je nadskočio cijelu češku obranu nakon kornera koji je perfektno izveo Golovin, iako je glavom pucao po sredini gola, udarac je bio presnažan. Pogodak pogledajte OVDJE.

Napomenimo da je utakmica bila skoro prekinuta, navijači Sparte su rasistički vrijeđali Tchouamenija nakon što je postigao zgoditak, Niko Kovač je izvršio pritisak na suca Michaela Olivera, no susret je nastavljen.

Drugo poluvrijeme je donijelo presliku zbivanja iz prvog dijela. Monaco je bio sve bolji, Sparta je sve teže disala. Iz jedne takve situacije gdje je došlo do manjka koncentracije, Monaco je povećao prednost, premda moramo priznati da je ovdje jako falio VAR. Stijelac je Volland, a vi OVDJE provjerite jeli Diop napravio prekršaj.

Do kraja utakmice uglavnom mirna razmjena lopte uz po jednu dobru šansu sa svake strane. Zaslužena pobjeda Monaca.

Bolji iz ovog dvomeča će se sastati sa boljim iz ogleda Genka i Shakhtara.


Ostale Vijesti