REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Bruno Petković za Germanijak: "Paše mi taj De Kuip, dva puta sam zabio! Volio bih u finalu nastaviti niz golova"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 16.06.23. | 07:52

Napadač Vatrenih dva je puta igrao na stadionu u Rotterdamu i svaku put zabio gol. U nedjelju se očekuje nastavak niza

“Evo ti desetka majstore”, otelo nam se kada je Bruno Petković u posljednjim sekundama utakmice zabio za 5-2 na De Kuipu.

Do tada je imao čvrstu devetku, baš kao i Luka Modrić. Nijanse su ih razlikovale.

I bila bi nam to treća desetka u novinarskoj karijeri, nakon Sammirove simultanke u kojoj je pobijedio Malmö i maestralne partije Dominika Livakovića protiv Brazila, da sudac Istvan Kovacs zapravo nije pokazao kraj utakmice, a ne na centar…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako bilo, pitamo dan kasnije Brunu Petkovića koju bi si ocjenu dao i tko bi za njega bio igrač utakmice da je on novinar.

“Nisam novinar niti ću ikada biti pa se neću baviti ocjenjivanjem, ali mislim da smo svi bili za desetku a igrač utakmice neka bude: Hrvatska”, javio se Bruno Petković za Germanijak. U glasu se osjeti zadovoljština zbog svega, ponos na ono što je uradio ali i ambicija da se u nedjelju završi posao s kojim su Hrvati stigli u Rotterdam.

“Valjda mi paše taj De Kuip. Imam gol s Dinamom, jučer je pao drugi…”.

“Zapravo, jučer je bio i treći”, prekinuli smo ga nakratko.

“Nije gol dok ga sudac ne dosudi”, nasmijao se Petković pa zaključio:

“Ne bih imao ništa protiv da se taj niz na De Kuipu nastavi u nedjelju”.

Nitko ne bi imao ništa protiv. Osim možda navijača reprezentacije koja će biti s druge strane. U trenutku dok smo razgovarali, nismo znali s kime će Hrvatska igrati za zlato.

“Tko god bude, neće biti lako. No, isto tako mislim da moramo gledati sebe i svoju igru. Ako budemo na visokoj razini, onda nemamo straha od ničega”.

Dok pričamo, Petković će spomenuti navijače na tribinama. Kada je izlazio iz tunela, nešto prije početka, skupa sa suigračima koji su vrebali svoju priliku s klupe, prošao je ispred tribine s našim navijačima koja ga je dočekala aplauzom…

“Bili su sjajni! Rekao bih neponovljivi, ali sam prilično siguran da bi me demantirali već u nedjelju kada će ih biti više. Gušt je igrati pred takvom publikom i hvala im još jednom što su napravili od De Kuip domaćinski stadion za sve nas”.

Bruno Petković ima neke dojmljive partije za reprezentaciju i neke važne golove. Na pitanje jel’ ovo najbolja njegova utakmica u dresu Vatrenih, reći će da je to ipak bila Slovačka.

“Ova je bila od većeg značaja, ali mislim da je Slovačka bila kompletnija u nekom igračkom smislu”.

Što se gola tiče, on je pri vrhu.

“Gol Brazilu na SP-u je ipak nešto posebno. No, ovaj je gore, tu negdje”.

Možda ga zamjeni ovaj u nedjelju, vrijedan zlata?

“Vidjet ćemo. Nitko sretniji od mene ako bude tako”.

Kraj je sezone, umor je prisutan. No, kada vidiš Luku Modrića da se vraća u sprintu u produžecima, ima li itko pravo pričati o tome?

“Normalno je da su glave i noge pune nakon duge sezone u kojoj je još bilo i veliko natjecanje. No, ne brinite. Ima još benzina u nama da to odradimo kako treba”.

Na nedjeljno finale dolazi i obitelj Petković, još se ne zna u kojem broju ali podrška najdražih neće izostati.

“Još se dogovaramo, ali nekako je sve lakše i ljepše kada su oni blizu”.

Očekuje li Bruno Petković da istrči od prve minute u nedjelju?

“Mislim da nema igrača na svijetu koji se ne nada da će igrati od početka i u svakoj utakmici. No, jedino čemu se ovaj put zaista nadam je da to bude pobjeda i zlatna medalja. Samo to”.

Na kraju, rijetko je u medijima pa moramo iskoristiti priliku iako smo slutili da ćemo dobiti upravo odgovor koji smo i dobili. Dakle, navijači zazivaju ostanak Brune Petkovića u Maksimiru i sljedeće sezone. Što će Petko reći na to?

“Petko će reći da je jako lijepo osjetiti podršku navijača ali i da je reprezentacija u fokusu i da ne želi da mu išta remeti koncentraciju i pripremu za nedjeljno finale”.



Tagovi

Bruno PetkovićFinal Four Lige nacija 2023Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreni

Ostale Vijesti