Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Bolnica u Maksimiru: Dinamo protiv Seville bez tri prvotimca - hoće li se Kopić vratiti na 4-2-3-1?

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 21.02.22. | 08:16

Osim što je Dinamo protiv Lokomotive ostao bez dva boda, ostao je i bez kapetana.

Dinamo je jučer na Maksimiru odigrao jednu od najslabijih utakmica sezone. Plavi nisu uspjeli svladati Lokomotivu koja je u utakmicu ušla bez rezultatskog imperativa, ali s velikim motivom da se iskaže protiv prvaka na njihovom terenu. Ako gledamo 'velike' obrane vratara, Dominik Livaković imao ih je dvije, a njegov suigrač na privremenom radu na Kajzerici Ivan Nevistić jednu. Osim što je Dinamo ostao bez dva važna boda u borbi za naslov (ukupno pet protiv Lokomotive), ostao je i bez kapetana Arijana Ademija. Koliko dugo? U ovom trenutku još nije poznato, ali Ademija sigurno nećemo vidjeti protiv Seville, vjerojatno ni protiv Osijeka.

Ademi je ušao početkom nastavka s Emirom Dilaverom i Danielom Štefuljem umjesto Denija Jurića, Rasmusa Lauritsena i Petra Bočkaja s ciljem kako bi ovaj trojac podignuo neprepoznatljivi Dinamo koji se u prvom dijelu mučio s izgradnjom igre i stvaranjem prilika. A onda, oko 10. minute nastavka u jednom sudaru Josip Mišić nehotično je udario Ademija u mišić. Ademi je pokušao nastaviti, ali nije mogao. Napustio je igru i svoj gnjev zbog nove ozljede 'iskalio' na klupi za pričuve.

Podsjetimo, Ademi je ove sezone već dva puta na duži period izbivao s terena. Pred kraj prvog dijela utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Omonije (2:0) napustio je igru i na terenu ga nije bilo do kraja kvalifikacija za Ligu prvaka koje je Dinamo neslavno završio s ukupnim 0:3 porazom od Šerifa.

Nije ga bilo niti u početnom periodu domaćeg prvenstva u kojem Dinamo je pobjeđivao, ali uz neuvjerljivu igru protiv Gorice i Lokomotive (oba puta 1:0), a tu je bio i onaj 'kiks' protiv Rijeke na Maksimiru (3:3). Ademi se vratio za dvoboj protiv Šibenika u prvenstvu, igrao je u porazu od West Hama na Maksimiru (0:2) i pobjedi nad Genkom u Genku (3:0), nakon kojega je zbog nove ozljede, ovaj puta zarađene igrajući za reprezentaciju Makedonije, izbivao s terena gotovo mjesec dana! Dinamo je tada ušao u novu 'krizu', na Maksimiru je Dinamo kiksao protiv Rapida u Beču (1:2), teško svladao Bijelo Brdo u Kupu (3:2), a izgubljeni su bodovi protiv Istre (1:1) i Lokomotive (0:1) u prvenstvu.

Ako u tu brojidbu uključimo i 0:2 poraz na otvaranju prvenstva protiv Slaven Belupa, u kojem Ademi također nije igrao, Dinamo je u prvenstvu bez svojeg kapetana izgubio sedam bodova na Maksimiru koje nije smio izgubiti (Slaven Belupo, Istra i Lokomotiva), plus još tri boda izgubljena na Kranjčevićevoj od momčadi s Kajzerice.

PHOTO: Matija Habljak/PIXSELLPHOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Koliko će dugo Ademi treći put izbivati s terena nije poznato, no sigurno ga neće biti u četvrtak protiv Seville, a vjerojatno niti u nedjelju protiv Osijeka na Gradskom vrtu. Osim Ademija, ozljede vuku Luka Ivanušec (točnu dijagnozu znat ćemo ovaj tjedan), Kevin Theophile Catherine i Dino Perić. Komnen Andrić se oporavlja, ali, čini se, još uvijek nije dovoljno spreman za dvoboj, kao ni Mahir Emreli koji je debitirao za Dinamo na Sanchez Pizjuanu, ali ga Kopić protiv Lokomotive nije koristio.

Prema tome, postavlja se pitanje s kojom će formacijom Dinamo istrčati idući četvrtak na Maksimiru protiv drugoplasirane momčadi Primere?

Iako je Bruno Petković totalno van forme i bez neke prevelike nade da će se u skorije vrijeme vratiti u istu, u ovom trenutku Kopić nema adekvatnih alternativa za njegovu poziciju. Andrić i Emreli još nisu dovoljno spremni za startnu postavu, a Deni Jurić u posljednje dvije utakmice također nije pokazao previše.

Dobra vijest za Kopića je povratak Josipa Mišića u momčad koji na Sanchez Pizjuanu nije igrao zbog kartona. Njegov par u vezi trebao bi biti Amer Gojak koji je u Sevilli odigrao defenzivno dobru utakmicu, iako mu je falio učinak prema naprijed. Kao treći veznjak mogao bi zaigrati jedan od dva Marka - Bulat ili Tolić. Obojica su odradili jako dobre pripreme, ali u nastavku prvenstva nisu dobili previše šansi. Možda je ova 'ta' utakmica u kojoj će na vidjelo izaći njihov talent?

Za kraj, ostaje pitanje obrane. Mjesto ozlijeđenog Perića čvrsto drži Bartol Franjić, no ostaje pitanje tko će zaigrati na desnom stoperu. Rasmus Lauristen bio je solidan u drugom dijelu utakmice protiv Seville, ali i jako loš u prvom dijelu utakmice protiv Lokomotive. Dobio je žuti karton u drugoj minuti, Josip Pivarić jednom se prošetao kraj njega kao na treningu, a onda je pred kraj poluvremena zamalo dobio drugi žuti nakon jednog grubljeg starta. Kopić na toj poziciji nema previše alternativa, osim Lauristena mogu je zaigrati Emir Dilaver ili pak Stefan Ristovski koji je već igrao tu poziciju, što znači da bi na poziciju desnog bočnog u tom trenutku morao krenuti Sadegh Moharrami.

Potencijalna postava za Sevillu 1 (3-1-4-2)

Dakako, postoji i mogućnost da se Kopić u nedostatku adekvatnih rješenja na stoperskim pozicijama odluči na promjenu formaciju u 4-2-3-1, no to u ovom trenutku nije toliko realno rješenje...

Potencijalna postava za Sevillu 2 (4-2-3-1)



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoSevillaArijan Ademi

Ostale Vijesti