REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Ako ode Gasperini iz Atalante njegovu zamjenu Talijani vide u Hrvatu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 09:02

Trener Atalante je na raskrižju karijere, a ako se oduči otići prirodnog nasljednika vide u Splićaninu

Otkako je Gian Piero Gasperini preuzeo klupu Atalante stvorio u posljednjih nekoliko sezona jednu od najatraktivnijih momčadi u nogometu. Svaka njihova utakmica postala je poslastica u kojoj golove ne bi mogli nabrojati na prste jedne ruke, već bi morali i drugu uključiti. Takav nogomet svakom ljubitelju ove igre zapeo je za oko i Atalanta je dosegla popularnost velikana, ali i po rezultatima je počela plesati pri vrhu.

Pod Gasperinijem počeli su igrati Ligu prvaka u kontinuitetu, bili su blizu trofeja kroz Kup, a u prvenstvu su stalno pri vrhu. Ove sezone nisu na razini prošlih, a i rezultati i forma su nešto slabiji. I dalje je Atalanta u borbi za mjesta koja vode u Europu, ali po svemu sudeći Liga prvaka iduće sezone bi im vrlo vjerojatno mogla izmaknuti.

Još uvijek su u Europi, ali ne u Ligi prvaka, već u Europskoj ligi gdje ih čeka dvomeč s RB Leipzigom, a prije ih očekuje derbi s Napolijem.

U međuvremenu ulicama Bergama priča se o budućnosti Gasperinija. Kako navode talijanski mediji, sretan je tamo i oni su sretni s njim. Osjećaj je da će još dugo ostati trener Božice, pogotovo nakon posljednjeg produženja ugovora do 2024. godine koji je sklopljen nakon što su stigli američki vlasnici.

A ako se i kojim slučajem putevi Gasperinija i Božice razilazili, u Bergamu imaju rješenje i za to. Naime, kao prirodnog nasljednika na klupi Atalante vide njegovog učenika Ivana Jurića, koji bi tako mogao raditi s Marijem Pašalićem i Boškom Šutalom. Splićanin je već stekao u Italiji status jednog od boljih i perspektivnijih trenera, a samo mu nedostaje tek taj iskorak u jači klub. S ovima koje je dosad vodio uvijek je zapinjao za oko svima, a trenutno kao trener Torina ima još dvije godine ugovora, no dođe li taj poziv Božice pustio bi ga i čelnik Torina Cairo da nastavi rad svog mentora.


Tagovi

AtalantaGian Piero GasperiniIvan Jurić

Ostale Vijesti