REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Adeyemi bi odlaskom otvorio vrata Roku Šimiću: "Bayern je pogriješio kad me pustio da odem"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.09.21. | 11:41

Tvornica talenata iz Salzburga u svojim redovima ima novog dragulja kojeg već sad prate mnogi velikani

Možda je među pasioniranim pratiteljima nogometa postojao do utorka još poneki da nije čuo za Karima Adeyemia, ali već u srijedu ujutro o njemu se pričalo naveliko. U prvoj utakmici grupne faze Lige prvaka Salzburga u Sevili izborio je tri penala, a samo jedan je na njihovu nesreću realiziran i to od strane mladog Hrvata Luke Sučića.

Adeyemi je i prije ova tri izborena jedanaesterca primjećen kao opasnost za protivničke vratare. Naime, u prošlom reprezentativnom mini ciklusu debitirao je za Njemačku i odmah zabio gol. Trenutno u sedam nastupa za Salzburg u austrijskoj Bundesligi ima šest zgoditaka, a prošlu sezonu ovaj 19-godišnjak upisao je 29 nasatupa te tresao mreže sedam puta i devet asistirao.

Salzburg je poznat već duže vrijeme kao tvornica talentiranih napadača sa sjajnim sakutingom, a u to smo se uvjerili dosad na primjeru Erlinga Haalanda, Sadia Manea, Dominika Szoboszlaija, Patsona Dake, Jonathana Sorina i drugih. Nove snage čine već spomenuti Adeyemi, slovenski 18-godišnji napadač Benjamin Šeško te naš Roko Šimić koji je ovog ljeta stigao iz Lokomotive i trenutno je na posudbi u Lieferingu.

Adeyemi u Salzburg stigao iz Njemačke, a jedan dio omladinskog staža proveo u bavarskom gigantu Bayernu kojinije prepoznao njegov talent. Kasnije je prošao još dva niželigaša dok nije došao na radar Salzburga, a poput Roka Šimića odradio je posudbu u Lieferingu.

Nakon utakmice sa Sevillom mladi napadač je upitan bi li sad prihvatio ponudu Bayerna.

„Kad bi mi dali ponudu, mislim da bih odabarao taj put. Želim im pokazati što mogu učiniti, tko sam i da je bila pogreška što su me pustili da odem. To me motivira!“, izjavio je Adeyemi nakon utakmice prenosi Marca.

Za njegove usluge postoji popriličan popis zainteresiranih klubova, a trenutno najviše interesa pokazuje Liverpool koji voli kupovati igrače Salzburga, ili pak odgojene u austrijskoj tvornici igrača, u prosjeku svako dvije godine. Još 2016. doveli su Sadia Manea iz Southamptona koji je nogometno sazrio u RB Salzburgu, 2018. potpisali Nabyja Keitu iz Salzburgovog bratskog kluba Leipziga koji je prethodno igrao u Austriji, a 2020. stigao je i Japanac Takumi Minamino za kojeg nisu išli okolnim putem već su ga direktno kupili iz Salzburga. Adeyemi trenutno po Transfermarktu vrijedi 20 milijuna eura, što ga čini najskupljim igračem austrijske lige.

Za očekivati da bi eventualnim odlaskom Adeyemija već ove zime ostao prostor koji bi mogli popuniti Roko Šimić i Benjamin Šeško. No, valja spomenuti da za tu poziciju pretendiraju i trenutno ozlijeđeni 21-godišnji Malijac Sekou Koita te velika austrijska nada nigerijskog porijekla Chukwubuike Adamu.


Tagovi

Red Bull SalzburgSalzburgKarim Adeyemi

Ostale Vijesti