Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Radujte se narodi: Danas je na meniju Božićna čarolija u NBA ligi

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.12.22. | 07:30

LeBron protiv Dončića, i borba za Istok očekuju na večeras

Božićni dan je tradicionalno jedan od zanimljivijih u osnovnom dijelu NBA sezone. Jer svi ipak žele pobijediti pa navaliti na puricu i mlince zbog čega se i obrane malo više pritegnu pa sve to krene ličiti na playoff utakmicu.

Ništa drugačije neće biti ni večeras – na meniju je pet utakmica od kojih su tri u popularnom terminu, a za dvije će ipak trebati naviti alarm ili pak ostati nekako budan nakon objedovanja.

Pa krenimo redom.

New York – Philadelphia, 18.00

Njujorčanima su ove sezone porasli apetiti. Dovođenjem Jalena Brunsona – kojeg su 'protuzakonito' vabili pa ostali bez pickova prve runde – postali dosta ozbiljnija momčad koja gleda čak i prema doigravanju. To, međutim, ne znači da su Knicksi odjednom postali sasvim funkcionalna sredina, tek nešto manje disfunkcionalna. S druge strane će im stajati 76ersi koji izlaze iz utakmice u kojoj je Joel Embiid utrpao 44 poena, a James Harden je dodao 20 uz 21 asistenciju. Navijači Phile se nadaju da bi to konačno mogao biti znak da su dva superstara konačno upalila mašine.

I jedni i drugi se nada ju pobjedi u ovoj utakmici, no Knicksi će imati jako tanke šanse ako Embiid i Harden ponovne utakmicu kakvu su odigrali protiv LA Clippersa.

Dallas – LA Lakers, 20.30

Kada je povjerenik NBA lige Adam Silver slagao božićni raspored, nadao se kako će Lakersi imati puno bolju sezonu od ove. Ali nije bio te sreće. Momčad iz LA-a je bila jako loša na početku sezone, pa je na krilima monstruoznih Davisovih partija postala bolja, da bi se njegovom ozljedom ponovno vratilo lice s početka sezone. I sada im na Božić slijedi utakmica s Lukom Dončićem, slovenskim playmakerom koji koš Houstona u prošloj utakmici zatrpao s 50 poena i koji igra košarku života. Eh, sad, pitanje je kako će na to sve gledati LeBron James kojeg posebno motivira igranje na Božić i može li se i dalje nositi s igračem kakav je Dončić, a koji je, uzgred rečeno, i 14 godina mlađi od njega. Lakersi ovo mogu dobiti jedino u slučaju najbolje Jamesove partije u sezoni, u suprotnom, sve naginje na stranu Dallasa.

Boston – Milwaukee, 23.00

Roko Ukić će reći da su Boston i Milwaukee dvije momčadi koje trenutno igraju najbolju košarku u NBA ligi i pritom neće puno promašiti. Na Božić nas očekuje veliki derbi Istoka u kojemu uistinu favorita nema. Boston je, doduše, bio u seriji od tri poraza zaredom prije nego su u prošloj utakmici slavili protiv Minnesote. Imea Udoku je na trenerskom mjestu zamijenio Joe Mazzulla i odradio sjajan posao. Toliko dobar da je Boston trenutni prva momčad Istoče konferencije s pobjedom i utakmicom viška od Bucksa. A Milwaukee je momčad koju mnogi ponovni vide kao prvog favorita za osvajanje naslova, ali samo u slučaju da sva tri superstara – Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton i Jrue Holiday ostanu zdravi. Vidjet ćemo kako će proći u ovom susretu protiv gladnih Celticsa.

Golden State – Memphis, 02.00

Ova utakmica bi bila jako vatrena da Golden State nema velikih problema s rosterom, ali i igrom. Nakon osvajanja naslova, momčad Stevea Kerra nije uspjela pronaći onu kemiju koja ju je krasila cijelu prošlu sezonu pa sada Warriorsi igraju ispod svih očekivanja. Osim toga, nemaju na usluzi niti najboljeg igrača i najboljeg šutera u povijesti Stepha Curryja koji je van parketa zbog ozljede. Zbog svega toga bi Memphis trebao relativno jednostavno stići do pobjede, a sigurno da Grizzliesi neće žaliti Warriorse, osobito nakon koškanja u prošlom doigravanju.

Denver – Phoenix, 04.30

Nuggetsi su povratkom Jamala Murraya ponovno postali ozbiljni pretendenti za naslov. Osobito jer je dvostruki MVP lige Nikola Jokić nastavio igrati u svojoj uobičajenoj formi pa se ponovno razbacuje triple double učincima kao od šale. U Phoenixu pak cijele sezone muku muče s ozljedama, malo Chris Paul, malo Devin Booker i nikako da sastav Darija Šarića uhvati ritam. Sada su i u nizu do dva uzastopna poraza od Washingtona i Memphisa pa će se momčad iz Arizone željeti iskupiti u ogledu protiv Nuggetsa. Problem je što Denver trenutno djeluje znatno bolje.



Tagovi

NBALeBron JamesLuka Dončić

Ostale Vijesti