Mlada zvijezda Bucksa pojačava Italiju pred kvalifikacijski turnir u Beogradu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 28.11.19. | 19:45

Gallinari i društvo dobijaju pojačanje.

Zadnjih dana dosta se pričalo o mogućnosti da talijanska košarkaška reprezentacija dobije pojačanje u vidu mladog NBA igrača u usponu koja vuče korijene s ''čizme''.

Riječ je o Donteu DiVicenzu, rookieju Milwaukee Bucksa koji igra na poziciji beka šutera. Samo njegovo ime upućuje na talijansko porijeklo, a igrač je bio više nego zainteresiran da brani boje reprezentacije svojih predaka.

DiVicenzo je dvostruki NCAA prvak 2016. i 2018. s Villanovom, što je postao pod vodstvom legendarnog trenera Jaya Wrighta, a odradio je sve četiri godine u sveučilišnoj košarci. U zadnjoj je sezoni na koledžu imao odličnu statistiku od 23 poena, devet skokova i četiri asistencije po susretu.

Da je košarkaški sazrio, dokazuje veoma solidnom statistikom od osam i pol koševa u dosadašnjem tijeku lige, i to na rosteru momčadi koja je jedan od kandidata za naslov. U pitanju je atletičan košarkaš, koji doduše još može napredovati u šutu izvana.

22-godišnjak rodom iz Newarka u New Jerseyu dogovorio je s predsjednikom Talijanskog košarkaškog saveza Salvatoreom Trainottijem ishođenje talijanske putovnice, a zaigrati za u dresu azzura imat će priliku već na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Beogradu.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

talijanska košarkaška reprezentacijaItalijaMilwaukee BucksDonte DiVincenzo

Ostale Vijesti