Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Najava dana: Wimbledon i košarkaške kvalifikacije za olimpijadu

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.07.21. | 08:00

Pogledajte što smo spremili za danas...

VALUR – HAFNARFJORDUR

(Nogomet, Island 1.)

Prvoplasirani Valur pred sobom ima pravi ispit. Popularni “FH” ove sezone je loše ušau prvenstvo, nakon 10 kola imaju samo 12 bodova, i upravo zato prava šansa za podizanje forme leži u sutrašnjem gostovanju. Kad pogledamo međusobne oglede, zadnji susret završio je 1:1, no Valur pamti i visoku pobjedu iz Rujna. U Gostima su slavili s 4:1. Ipak, očekujemo neizvjesnu utakmicu.

NAGOYA – RATCHABURI

(Nogomet, azijska liga prvaka)

Ovdje je situacija jasna i prije početka utakmice. Japanci su apsolutni favorite u susretu s Tajlanđanima. Uostalom, igrali su neki dan na Tajlandu i slavili s visokih 4-0. Sličan scenarij očekujemo i danas.

CHIANGRAI – GAMBA OSAKA

(Nogomet, azijska liga prvaka)

Važan susret za obje strane. U skupini H, Osaka broji 4, a Chiangrai samo bod manje. Vremena za popravak još ima jer nas uskoro očekuje i uzvrat. Ovo je prvi međusobni ogled dvaju ekipa, no po sličnom ključu koji smo koristili za utakmicu iznad, Japanci bi jednostavno morali slaviti.

MILWAUKEE BUCKS – ATLANTA HAWKS

(Košarka, NBA, playoff)

Mlada ekipa iz Georgije se odbija predati. Malo tko im je davao šanse za konferencijsko finale, kamoli ono sezonsko, no eto, Hawksi ulaze u peti susret ove serije kao ravnopravni takmaci. Očekuje se pobjeda Bucksa, no tako su mnogi govorili i do sad. Ključna utakmica koja će prelomiti seriju. Dobije li Atlanta, ima meč loptu na svom parketu

HRVATSKA – TUNIS

(Košarka, kvalifikacije Olimp. igre)

Izabrana vrste Veljka Mršića je u dobroj poziciji kada pogledamo raspored ovog kvalifikacijskog turnira. Igramo na domaćem parketu, u Splitu, tako da ne bi trebalo biti problema protiv slabašnog Tunisa. Pravi izazovi dolaze tek kad se spojimo u knockout s najboljima iz druge grupe.

FILIPINI – DOMINIKANSKA REPUBLIKA

(Košarka, kvalifikacije Olimp. igre)

Dvoboj između dvije ekipe koje će pokušati osvojiti drugu poziciju u kvalifikacijskoj skupini. Prvo mjesto je skoro pa rezervirano za reprezentaciju Srbije. Dominikanska republika je veliki favorit, ova ih pobjeda praktički vodi dalje u knockout za odlazak na OI.

KINA – GRČKA

(Košarka, kvalifikacije Olimp. igre)

Selimo u daleku Kanadu. Reprezentacija Grčke lovi ulaznicu za Tokijo, a upravo utakmica poput ove koja ih čeka s Kinom, trebale bi biti puko zagrijavanje za izazove koji slijede kasnije. Giannis Antetokounmpo nije s reprezentacijom jer je uslijed playoffa u NBA ligi, no Grci imaju više nego dovoljno igrača na rosteru koji bi trebali bez poteškoća odraditi posao i proći dalje.

ILYA IVASHKA – JEREMY CHARDY

(Tenis, Wimbledon)

Prvi međusobni ogled igrača koji su si “susjedi” na ATP ljestvici najboljih. Francuz je 61., a Ivashka 79. reket svijeta. Teško je prognozirati tko će izaći kao pobjednik, no Bjelorus je u malo boljoj formi. Pravi meč “u egalu”.

ROGER FEDERER – RICARDO GASQUET

(Tenis, Wimbledon)

Fedex je u očiglednom padu, ipak se radi o tenisaču koji će uskoro napuniti 40 godina. Ipak, Federer je u lovu na rekorde. Ima 20 GS naslova, baš kao i Nadal, dok Đoković vreba s 19 naslova u prikrajku. Gasquet ima šanse, no švicarski “doctor”, kada nije ozljeđen, postaje nezaustavljiv, bez obzira na broj godina.

ALEX ZVEREV – TENNYS SANDGREN

(Tenis, Wimbledon)

Zverev je u novom naletu. Nakon nedodirljivog Đokovića, trenutni #2 toura je svakako Tsitsipas uz aspoloženog Nijemca Zvereva. Ove sezone je Tsitsipas ispao od Tiafoea već u prvom kolu, no mi sumnjamo da će Alex imati problem protiv solidnog Amerikanca. Do sad su sre susreli samo jednom i to 2017. Godine u Washingtonu. Slavio je Zverev, no to je bilo davno. Nijemac je danas daleko bolji igrač


 

 

 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti