Nadalu španjolski okršaj i Đoković, Dodig i Melo u polufinalu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.04.15. | 20:39

Doznali smo i posljednjeg sudionika polufinala turnira iz Masters serije 1000 u Monte Carlu. To je Španjolac Rafael Nadal, koji je u četvrtfinalu, u tri seta svladao sunarodnjaka Davida Ferrera.

Rafaelu Nadalu je za pobjedu i prolaz u polufinale trebalo dva sata i 46 minuta igre ali je sa 6:4, 5:7 i 6:2 ipak uspio slaviti i izborio je tako okršaj sa srbijanskim tenisačem i prvim igračem svijeta, Novakom Đokovićem, koji je ranije danas izbacio prvog hrvatskog reketa, Marina Čilića.

Nadal je inače osam puta slavio u Monte Carlu, a prvi protivnik na putu do devetog naslova mu je Đoković. Španjolac vodi 23:19 u međusobnim okršajima, a njihov posljednji susret bio je prošle godine u finalu Roland Garrosa, kada je u četiri seta uspješniji bio Nadal.

U drugom polufinalu će za finale sutra igrati Čeh Tomaš Berdych i Francuz Gael Monfils, koji su prvi osigurali mjesto među četiri najbolja na zemlji Monte Carla.

Berdych je odigrao samo sedam gemova u susretu s Kanađaninom Milošem Raonićem koji je kod vodstva Čeha od 5:2 predao susret zbog bolova u desnom stopalu.

Monfils je za manje od sat vremena sa 6:1 i 6:3 slavio protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Dodajmo da su u konkurenciji parova Monte Carla, hrvatski i brazilski tenisač, Ivan Dodig i Marcelo Melo izborili polufinale. Hrvatsko-brazilska kombinacija je u četvrtzavršnici sa 6:3 i 6:4 svladala Austrijanca Peyu i Brazilca Soaresa.

ATP Monte Carlo, četvrtfinale, pojedinačno:

Nadal - Ferrer 6:4, 5:7, 6:2
Đoković - Čilić 6:0, 6:3
Monfils - Dimitrov 6:1, 6:3
Berdych - Raonić 5:2 - predaja

ATP Monte Carlo, četvrtfinale, parovi:

Peya/Soares - Dodig/Melo 3:6, 4:6
Matkowski/Zimonjić - Paire/Wawrinka 6:2, 6:3
Mahut/Roger-Vasselin - Bolelli/Fognini 6:7(4), 2:6
Bryan B./Bryan M. - Granollers-Puyol/Lopez 6:4, 2:6, 10:4

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Rafael NadalDavid FerrerATPATP Monte CarloTenisIvan DodigMarcelo Melo

Ostale Vijesti