Lucie, kapa do poda! Čehinja dobila Kerber i provukla sunarodnjakinju Kvitovu u polufinale

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 30.10.15. | 12:14

Petru Kvitovu je mogao spasiti samo poraz Angelique Kerber od Lucie Šafarove. Iako je pred Šafarovom bio meč u kojemu nije mogla izboriti polufinale završnom Mastersa, odlučila je dati sve od sebe kako bi među četiri najbolje poslala svoju sunarodnjakinju.

Timska igra i fair play mogli su se najbolje vidjeti tijekom današnjeg dana na završnom Mastersu tenisačica u Singapuru.

U prvom meču dana svoju treću pobjedu osigurala je sjajna Španjolka Garbiñe Muguruza. Ona je nakon dva i pol sata drame slavila protiv Petre Kvitove sa 6:4, 4:6, 7:5 i zaključila nastupe u 'bijeloj' skupini s maksimalnim učinkom.

Nakon tog meča, sve je bilo jasno oko konačnog raspleta. Njemica Angelique Kerber trebala je uzeti tek set protiv Čehinje Lucie Šafarove, koje je već ranije ispala, ne bi li se plasirala u polufinale. No, Šafarova je odlučila pomrsiti planove sedmoj igračici svijeta i pomoći svojoj sunarodnjakinji. Slavila je s 2:0 (6:4, 6:3) u setovima, Kerber je ostala bez seta i polufinala, a 'ni kriva ni dužna' među četiri najbolje našla se Kvitova.

Dakako, odmah se zahvalila Šafarovoj na velikoj pomoći putem Twittera.

Pobjedom Šafarove poznati su i parovi polufinala. Stopostotna Muguruza će ići na Poljakinju Agnieszku Radwansku, dok će jednako učinkovita Maria Šarapova na reket, danas presretne, Petre Kvitove.

Masters Singapur, Bijela skupina, 3. kolo:

Muguruza – Kvitova 6:4, 4:6, 7:5
Šafarova – Kerber 6:4, 6:3

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Lucie SafarovaAngelique KerberPetra KvitovaGarbine MuguruzaWTAWTA MastersWTA Singapur

Ostale Vijesti