KSW, doveli ste BMF-a u Zagreb, evo mu protivnik: Vaso Bakočević otkrio kog bi želio za pojas

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 08.11.19. | 12:55

Poljska promocija slobodne borbe nema pojas za „opasnog jebača majki“ kao UFC, ali koristi slične maketinške trikove. U Zagreb je dovela ponajbolje borce iz regije i među njima regionalnog BMF-a. Dana White je napravio šou od Diazove prozivke Masvidala, a Germanijak i Psihopata KSW-u nude savršenog suparnika, ako ih zanima tko je BMF-a u regiji...

Pojas za „Bad Mother Fuckera“ ili „zajebanog jebača majki“ više se neće dijeliti, Dana White gao ga je jedanput kao marketinški trik, vrlo dobar pokazao se za dodatan zalet sportu slobodne borbe koji nastavlja rušiti sve granice popularnosti u svijetu. Nedavno je pretekao američki nogomet po popularnosti na društvenim mrežama i MMA je danas svjetski hit.

Suprotno svjetskim hitovima u Hrvatskoj je u blagom padu od prestanka FFC-ovih evenata, a u Lijepoj našoj je nekako pao u zaborav, sve do dolaska najpopularnije europske promocije mješovitih borbi. Poljski KSW u Zagrebu će ovu subotu održati prvi borilački event na ovoj produkcijskoj razini u Areni i pobrinuo se na karticu dovesti najbolja regionalna imena.

KSW nema pojas za najzajebanijeg jebača majki, ali da postoji, njega bi u regiji nosio Crnogorac Vaso Psihopata Bakočević, koji možda nije najbolji borac kojeg je prostor bivše Juge ikad vidio, ali je svakako „zajeban gad“.

U svojih jedva 30 godina odradio je 58 mečeva (39-18-1), proveo dobar dio svog odraslog života u kavezu, a u Zagrebu će se boriti s Borysom Mańkowskijem (19-8-1) u kategoriji do 73 kilograma uoči glavne borbe fitnes modela sa šest milijuna pratitelja na društvenim mrežama, bosanskog teškaša Erka Juna, i bivšeg Strongmana, Poljaka Mariusza Pudzianowskija.

„Očekujte krv i nasilje, dobit ćete što ste platili,“ masvidalovski je ispalio Bakočević na jučerašnjem otvorenom treningu.

U petak poslijepodne odradit će vagu, a zatim primiti infuziju i nešto pojesti.

„Ne pitajte ništa, ne jedem danima, nemam hidrata u tijelu,“ suhih usta i ispijena lica rekao je Vaso.

Bakočević se borio u gotovo svim težinskim kategorijama u svojih uskoro šezdeset borbi, od 66 kilograma na gore sve do poluteške, ali cilj mu je dobaciti do stotinu borbi pa više neće šarati gore dolje u potrazi za tučnjavom, nego će se zadržati na 73.

„Ovo mi je idealno, imao sam lagano skidanje kilograma, u tjedan borbe sam ima tri, četiri kilograma preko, ali na vaganju ću biti kako treba, na 70 kilograma bih se mučio, a ovako mi je bilo idealno i taman smo se našli na 73“ rekao je crnogorski borac.

„Sutra mi je vaga, a onda samo želim kaos, kako god da se pobijemo,“ smije se Vaso, „opasan jebač majki“ sa KSW-ovog rostera.

Poljska promocija slobodne borbe nema pojas za BMF-a kao UFC, ali također pokušava vještim marketingom promovirati svoje evente.

Glavna borba večeri, između Juna i Pudzianowskija, također svojevrstan je marketinški trik, borba će biti okršaj boraca koji dolaze iz drugih sportova i vrlo su popularni u poljskoj i Europi. Dana White je Nate Diazovo prozivanje Jorgea Masvidala pretvorio u borbu večeri svog 500. eventa, iako nije bila borba za pravi pojas, a Germanijak je učinio uslugu KSW-u i za njegovu verziju upitao Vasu za raniju „prozivku“.

„Koga bih ja za BMF pojas, Ivicu Truščeka realno,“ nasmijao se Bakočević.

Eto, KSW, čuli ste...

Trušček je nanizao nekoliko pobjeda, na svom popisu žrtava ima i Bakočevića s FFC-ovog eventa iz 2013. Jedan je od rijetkih koji ima više borbi od Vase (38-32-0).

Psihopata protiv Terrora za KSW-ov BMF pojas, ne zvuči loše...

KSW 51 - Popis borbi

Glavna borba

Teška kategorije

Mariusz Pudzianowski (12-7) vs. Erko Jun (3-0)

Sunaslovna borba

Međukategorija 73 kg

Borys Mańkowski (19-8-1) vs. Vaso Bakocevic (39-18-1)

Za titulu bantam kategorije

Antun Racić (23-8-1) vs. Damian Stasiak (11-6)

Perolaka kategorija

Filip Pejić (14-2-2) vs. Krzysztof Klaczek (12-6)

Srednja kategorija

Aleksandar Ilić (12-2) vs. Caezary Kęsik (9-0)

Poluteška kategorija

Ivan Erslan (7-0) vs. Darwin Rodriguez (9-4)

Laka kategorija

Roman Szymański (11-5) vs. Milos Janicić (11-2)

Velter kategorija

Krystian Kaszubowski (7-1) vs. Aleksandar Rakas (15-7)

Bantam kategorija

Sebastian Przybysz (5-2) vs. Lemmy Krusić (20-6)

(foto: KSW facebook, screnhoot)

 


Tagovi

Vaso BakočevićKSWKSW ZagrebMMABMF titulaizdvajamo

Ostale Vijesti