Karlović u četvrtfinalu Newporta, Pavić izgubio do Hewitta

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 10.07.14. | 11:31

Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale turnira u američkom Newportu...

Nakon slavlja protiv Amerikanca Robbyja Gineprija u prvom kolu, hrvatski tenisač i drugi nositelj u osmini finala je bio uspješan i protiv Ukrajinca Sergeja Stahovskog sa 7:5 i 7:6. Za sat i 20 minuta igre, koliko je trajao meč, 'Div sa Šalate' odlično je servirao, ispalio je ukupno 18 aseva, imao 63 posto prvog servisa, 92 posto realizacije prvog servisa, iskoristio je dvije od šest break prilike, i to mu je bilo dovoljno za treću uzastopnu pobjedu nad 28-godišnjim Ukrajincem.

Drugi set u tie-breaku osvojio je sa 7:3. Karlovića je 88. tenisač svijeta uspio pobijediti samo dvaput u Zagrebu, a naš igrač slavio je u Indian Wellsu, Dohi i sada u Newportu. 

35-godišnjem Zagrepčaninu na putu do polufinala stoji 29-godišnji Izraelac i 98. na svijetu, Dudi Sela. Okršaj u četvrtfinalu Hall of Fame Tennis Championshipa bit će njihov ukupno peti na ATP Touru, a Karlović je bez poraza. Posljednju pobjedu ubilježio je u osmini finala Acapulca ove godine.

Karlovićevim stopama na travi Newporta nije krenuo Ante Pavić. U drugom kolu našeg je tenisača zaustavio treći nositelj, Australac Lleyton Hewitt sa 6:2 i 6:2 za samo sat i 5 minuta igre. Bio je to njihov prvi susret, a 25-godišnji Hrvat nije imao previše šansi. Četiri je puta gubio svoj servis, a nije iskoristio niti jednu od sedam break lopti. Pavić je glavni turnir izborio kroz kvalifikacije.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ivo KarlovićAnte PavićSergej StahovskiLleyton HewittNewportATP

Ostale Vijesti