Karlović bez naslova u Newportu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.07.14. | 09:17

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nakon velike borbe u tri seta, ipak nije uspio osvojiti turnir na travi američkog Newporta...

Drugog nositelja u finalu je pobijedio trećepostavljeni Australac Lleyton Hewitt sa 6:3, 6:7 i 7:6 za dva i pol sata igre. U teškom susretu, 41. tenisač svijeta u prvom je setu dvaput oduzeo servis hrvatskom igraču. 'Div sa Šalate' vratio se u drugoj dionici. Prvo je oduzeo servis Hewittu, zatim izgubio svoj, a Australac je još jednim breakom stigao do 5:3 i servirao za meč. 

Karlović se nije predavao, odigrao je sjajan gem, vratio se, spasio još dvije meč lopte na 6:5 i u 13. igri slavio sa 7:4. Dvoboj je vraćen na početak. Karlović je odmah na startu odlučujućeg trećeg seta imao 0:40 ali nije uspio iskoristiti break. U nastavku su obojica čuvala svoje servise i odluka je pala u 13. igri.

Tu je uspješniji bio Hewitt, koji bježi na 5:2 i na kraju konačnih 7:3 za svoj jubilarni, 30. naslov u karijeri. Karlović je ostao na pet naslova. Ovo mu je bilo 11. finale karijere u kojem je ispalio nedovoljnih 26 as servisa, imao deset dvostrukih pogrešaka, 57 posto prvog servisa i iskoristio tek dvije od osam break prilika.

Također, finale Newporta bilo mu je šesti okršaj protiv 33-godišnjeg Australca. Hewitt je tek uspio upisati drugu pobjedu. Prva je bila 2009. godine na pariškoj zemlji u Roland Garros u karijeri i tek druge pobjede protiv Karlovića. Prvu je upisao još 2009. godine na zemlji u Parizu. Zahvaljujući plasmanu u finale, Karlović je na novoj ATP ljestvici napredovao za dva mjesta te je od danas 29. igrač svijeta. 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Lleyton HewittNewportATPIvo Karlović

Ostale Vijesti