Ferrer protutnjao pored Čilića za četvrtfinale Roland Garrosa

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 01.06.15. | 14:38

Marin Čilić se nije uspio plasirati među osam najboljih tenisača na Roland Garrosu. Naš najbolji tenisač je zaustavljen od Davida Ferrera koji ga je pobijedio s 3:0 u setovima.

Od početka susreta Ferrer je pokazao da je spremnije ušao u ovaj meč  te nametnuo svoj ritam. Čilić je odmah izgubio svoj servis te to učinio još jednom, u 5. gemu prvog seta, pa je Ferrer sigurno došao do početnog vodstva.

U drugom setu ista priča. Ferrer odmah uzima servis našem igraču, a iako je Čilić nešto bolje igrao nego u prvom setu, nije uspio vratiti zaostatak. Dapače, kasnije je još jednom izgubio svoj servis pa je i drugi set uvjerljivo završio u Ferrerovim rukama.

Čilić je treći set uspio otvoriti sa zadržavanjem svojeg servisa iako je Ferrer i ovaj put imao break loptu. No, do breaka je ipak došlo i to u 7. setu, a on je bio dovoljan Španjolcu da se plasira u četvrt finale drugog Grand Slam turnira sezone. Čilić u niti jednom trenutku nije izgledao kao igrač koji može pobijediti u ovom susretu, a tek je na mahove pokazivao dobru igru koju smo gledali u prvom tjednu ovog turnira.

Danas je završen i jučer prekinuti meč između Gaela Monfilsa i Rogera Federera. Slavio je Švicarac koji je danas dobio dva seta.

Roland Garros, osmina finala:

Čilić - Ferrer 2:6, 2:6, 4:6
Monfils - Federer 3:6, 6:4, 4:6, 1:6

(Foto: Action Images)


Tagovi

ATPRoland GarrosDavid FerrerMarin Čilić

Ostale Vijesti