Čilić protiv Ferrera traži uspjeh karijere na Roland Garrosu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.06.15. | 08:58

Može li se Marin Čilić plasirati se u četvrt finale drugog Grand Slam turnira sezone?

Čilić je protiv Leonarda Mayera ostvario 10. uzastopnu pobjedu na Grand Slam turnirima. Osvojio je US Open, Australiju propustio zbog ozljede, a sada je u drugom tjednu Roland Garrosa. No, pred njim je veliki izazov za prolazak među osam najboljih u ovom turniru. Današnji protivnik mu je 33-godišnji specijalist za zemlju David Ferrer.

Španjolac je bolji u međusobnim omjerima (3-1), a točno polovicu od 24 osvojena turnira ostvario je na zemlji. Na Roland Garrosu je ostvario najbolje rezultate u karijeri na najvećim turnirima – prije dvije godine je u finalu zaustavljen od Rafaela Nadala, 2012. je igrao u polufinalu, a lani je izborio četvrt finale. No, sve to ne znači da je Čilić bez šanse, pogotovo jer se naš najbolji tenisač trenutno odlično osjeća.

„Moram priznati da sam iznenađen svojim rezultatima u Parizu. Moj prioritet na ovom turniru je bio da odigram nekoliko mečeva kako bih vratio samopouzdanje. Nisam očekivao da ostvarim neki dobar rezultat, pogotovo kada su rezultati na zemlji ove godine bili loši. No, sada sam tu i sigurno ću iskoristiti svaku šansu koju dobijem“, rekao je Čilić nakon pobjede nad Mayerom.

Meč između 8. i 10 igrača svijeta počinje u 12:30 kada su na rasporedu još dva meča osmine finala – Murray igra protiv Chardyja, a Federer i Monfils nastavljaju sinoć prekinuti meč. Kasnije igraju i Nadal protiv Socka te Đoković protiv Gasqueta.

I djevojke danas igraju mečeve osmine finala. Na rasporedu je šest susreta, a možda najzanimljiviji je onaj između Safarove i Šarapove.

Na teren će danas i Ivan Dodig u paru s Marcelom Melom. Oni bi oko 15:30 trebali igrati četvrt finale protiv austrijsko-brazilske kombinacije Peya-Soares.

Roland Garros, raspored:

Muškarci, osmina finala:

12:30 Čilić – Ferrer
12:30 Monfils – Federer (rezultat 3:6, 6:4)
12:30 Murray – Chardy
14:30 Sock – Nadal
15:30 Đoković – Gasquet

Žene, osmina finala:

11:00 Pennetta – Muguruza
11:00 Safarova – Šarapova
14:00 S.Williams – Stephens
14:30 Errani – Goerges
16:00 Mitu – Van Uytanck
16:30 Kvitova – Bascinszky

Muškarci, parovi, četvrt finale:

15:30 Peya/Soares – Dodig/Melo

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marin ČilićDavid FerrerATPRoland Garros

Ostale Vijesti