Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

VIDEO Bila je to moćna pobjeda! Nikada u povijesti toliko Hrvata nije gledalo Vatrene!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 15.06.24. | 18:45

Navijači Hrvatske u potpunosti su pobjedili u navijačkom nadmetanju na ulicama Berlina ali i na samom stadionu gdje su bili najbrojniji do sada

Nismo, nažalost, bili u Berlinu prije 18 godina. No, kažu da je ovo danas nadmašilo sve! Pa čak i tu čuvenu 2006. Bila je to premoćna pobjeda na tribinama Olimpijskog stadiona. Nikada u povijesti toliko Hrvata nije gledalo Vatrene uživo negdje vani! Možda tek protiv Meksika na Maksimiru davne 1992.

A rekli su nam kako Hrvati nisu stali od petka. Da su u klubovima dočekali jutro, da su neki smijenili DJ-a i pretvorili klubove u svoj privatni party.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Valjda im je zato trebalo neko vrijeme da dođu sebi. Imali su Španjolci svojih pet minuta,negdje rano ujutro, samo dok se Hrvati nisu probudili. I onda je krenulo. Svi putevi vodili su preko Brandenburških vratiju i Potsdamplatza do Breitscheidplatza gdje je bio epicentar! Tisuće Hrvata kreirali su sjajnu atmosferu. Krenuo je standardni repertoar, pivo je teklo kao u potocima a tu i tamo ponekog Španjolca koji je zalutao krasio je izraz - nevjerice. Nisu znali gdje su došli, u kakvo su kolektivno ludilo zalutali.

Bilo je Hrvata iz svih krajeva svijeta. Kada bi krenuli nabrajati od kuda smo sve vidjeli napise na zastavama, majicama i dresovima - do jutra nam ne bi bilo dovoljno vremena.

Oko 14 sati krenuli smo podzemnom prema stadionu. Prvo smo tri vlaka morali propustiti jer niti igla nije stala u vagon od Hrvata. A kada smo konačno uspjeli, svjedočili smo pjesmi do stadiona! Našoj, naravno.

Sam izlazak na plato ispred olimpijskih krugova sugerirao je kako na deset Hrvata dolaze dvoje ili troje suparničkih navijača. I ovdje je radila snalažljivost kao i u Rotterdamu prije godinu dana. Neka ekipa nam je pričala da su četiri ulaznice kupili u sektoru koji je bio namijenjen za Španjolsku. Normalno su se prijavili i uzeli ulaznice. Pa oni koji su kupovali na ulicama...

Kasnije je naš zaključak našao potvrdu na samom stadionu gdje je Hrvatska imala znatno veću potporu od Španjolske. Ispred ulaza na tribinu srećemo Miguela Olma. Oca Dinamove zvijezde jako dobro znamo iz zajedničkih dana u Maksimiru.


“Sretan je Dani što se o njemu priča samo pozitivno u Hrvatskoj”, otkriva nam Miguel.

“A kako drugačije”, odgovaramo. Priča nam da se stariji sin vratio u Španjolsku ali i da je sretan što ova utakmica još uvijek nije presudna.

“Dakle, sljedeći susret za mjesec dana u finalu”, pitamo ga.

“Apsolutno. Potpisujem odmah”, smije se tata Olmo.

Prva reakcija tribina bila je točno sat i pol prije početka kada je na travnjak izašla reprezentacija Španjolske. Poneki pljesak utopio se u salvama zvižduka. Dijametralno suprotno bilo je kada su izašli naši. Vidjeli smo srdačan susret Olma i Sose na travnjaku, kasnije su stigli još neki...

Kako se početak utakmice približavao, tribine su sve više kreirali "CRO party"! Kod predstavljanja igrača smo se počeli uvjeravati kako svjedočimo povijesti. Neviđen koncert zvižduka na spomen Španjolske, apsolutna ekstaza kada je službeni spiker počeo čitati mena naših igrača. Pa poruka Marina Čilića s velikog ekrana i zaključak:

"Nikada u povijesti nije toliko Hrvata uživo gledalo Vatrene"!

Himnu na Olimpijskom stadionu izveo je zbor od 60-ak tisuća Hrvata (VIDEO - HTV). Lijepa naša pjevala se u jednom dahu, iz duše... Navijači su izvjesili poruku "Kada krenemo - gorjet će nebo i zemlja" i velika utakmica je mogla početi.




Tagovi

VatreniHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024HNS

Ostale Vijesti