Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Šutalo: “Dobro sam se osjećao s Pongračićem iako smo igrali prvi put”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 17:39

Branič Ajaxa prva je opcija izbornika za mjesto stopera na prvoj utakmici protiv Španjolske koju Hrvatska igra u Berlinu ove subote

Josip Šutalo imao je napornu sezonu u Ajaxu. Više ga je mentalno potrošila nego fizički. Cijelo vrijeme bio je na svojevrsnom roller coasteru i plaćao dobar dio ceha za lošu sezonu Kopljanika. Bilo to s pravom a puno češće kada mu je krivnja bila jedina to što je prinova u Amsterdamu. Ispada kako njemu reprezentacija dođe kao svojevrsni odmak od te negative koja ga je pratila cijelo ovo vrijeme. Dolaskom u Neuruppin dočekala ih je vojska navijača.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Iznenadili su nas i dali nam do znanja da ćemo se osjećati kao kod kuće".

Sergio Ramos je idol za Šutala… Barem tako tvrdi kolega iz Španjolske.

“Rekao sam u jednoj izjavi, pitali su me za idola pa sam rekao da ako trebam nekog izdvajati da je to Sergio Ramos zbog stila igre”.


Što je prednost Hrvatske?

"Imamo iskustvo igranja ovakvih utakmica, između ostalog".

U subotu je prvi puta igrao s Pongračićem u tandemu.

"Prva nam je utakmica. Osjećao sam se super, svaki put govorim, Odlično se osjećam, kao da smo duži period skupa, nije bilo nejasnoća u igri. Dobro smo se nadopunjavali”

U Ajaxu je bilo turbulencija.

"To mi je prvi odlazak u inzoemstvo. Svaki početak je težak, nije bilo lako. Nismo bili posloženi, došlo nas je puno i trebalo je vrijeme. Bio sam na udaru kritika, nisam se susreo s time. Bilo je teško, ali vjerovao sam u kvalitetu i znao sam zašto sam došao tamo. Kako je ekipa bilo bolja i moja igra bila je takva", poručio je Šutalo.



Tagovi

Josip ŠutaloHNSEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti