Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Dalić: “Impresionirani ste Hrvatskom? Želimo vas takvima učiniti i nakon subote”

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 09.06.24. | 20:06

Izbornik Zlatko Dalić je nakon dočeka u Neuruppinu održao press konferenciju na kojoj je pričao o dojmovima iz Njemačke te s utakmice večer ranije protiv Portugala

Nakon prilično emotivnog dočeka, Zlatko Dalić je otkazao prvi trening reprezentacije. Igrači su bili umorni od puta i utakmice te ih je izbornik odlučio poštedjeti večernjeg izlaska na travnjak kampa koji je od hotela udaljen svega nekoliko minuta vožnje. Igrači su tako ostali u hotelu, ali on je izašao pred medije i pričao o prvim dojmovima iz Njemačke, odnosno o onome što je vidio i kakve zaključke nosi s utakmice večer ranije protiv Portugala.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Čestitam ljudima koji su ovo složili u kampu. Ambijent je lijep, nadam se da neće biti oluje. Jučer je bila dobra pripremna utakmica. Prijateljska ali rezultat je važan i bitan. Važnije od toga je ono što smo vidjeli. Imali smo zahtjeve koje smo na sastanku dali igračima. Povratna informacija je jako dobra. Ono što smo tražili proveli su u velikoj mjeri. Međutim, to je pripremna utakmica, dobar putokaz za dalje koji nam je dao samopouzdanje i puno lijepih stvari. Imamo šest dana do Španjolske, Ako želimo rezultat, a želimo - mora ćemo dati više nego protiv Portugala", rekao je Dalić koji je istaknuo da je Portugal jedan od favorita ali i apelirao da ih to neće dovesti u fazu opuštanja.


Doček je bio sjajan.

"Bilo je jako lijepo. Pokazali su ljudi koliko im znači reprezentacija. Poštuju sve ono što smo radili i radimo za zemlju. Svjesni smo očekivanja, nadam se da ih nećemo razuvjeriti. Dat ćemo maksimum jer su nam snaga i podrška i motiv da damo sve od sebe. Lijepo je bilo, svi u dresovima... Hvala im na ovome, lijep početak".

Euforija se pojačava...

"Prošli smo dosta takvih trenutaka i znamo se nositi s time. Moramo im uzvratiti na gostoprimstvu. Cijenimo i poštujemo sve, ali oni znaju da moramo imati privatnost i mir. Svjestan sam da žele potpis ili sliku. Hvala na podršci, ali molba za razumijevanje..."

Koliko je Dalić blizu udarne postave za Španjolsku, odnosno što će raditi reprezentacija sljedećih šest dana.

"Svaka utakmica ima drugačije zahtjeve, pristup i taktiku. Za Španjolsku treba primijeniti ovo protiv Portugala, treba biti bolji u nekim segmentima. Računam na sve igrače, ne bih ih htio dijeliti. Znamo svoju situaciju. Svi koji su ušli pokazali su da se može računati. Perišić je istrpio duele, raste mu samopouzdanje. Posebno me veseli što je izdržao 35 minuta i te jake duele. Nećemo lutati previše, Znamo put i taktiku. Ono što bih htio je da radimo na taktičkom djelu, čvrsti blok i da znamo bolje reagirati u situacijama kao jučer. Stati bliže i uže i da se ne raspadamo. Kompaktni, iza lopte. Znali smo što želimo, radit ćemo od golmana da ne preskačemo igru. Izgledali smo kvalitetno, pokazali da imaju tehniku i mirnoću. Nismo radili ofenzivne prekide, da ne pokazujemo detalje. I na tome ćemo raditi da imamo varijante... Ladić je bio na utakmicama, imat ćemo analize. U Portugalu se pokazalo dobrim", rekao je Zlatko Dalić kojem je novinar iz Španjolske komplimetirao kako je Hrvatska bila impresivna protiv Portugala.

"Nadam se da ćemo biti impresivnu u subotu. Nismo stigli, pogleda ćemo. Velika pobjeda, sjajna reprezentacija. Imaju samopouzdanja, ali imamo i mi nakon Portugala i finala Lige nacija prošle godine. Čeka nas velik protivnik, ali i mi smo dobri", naglasio je izbornik prije nego je pohvalio Joška Gvardiola za kojeg je rekao da će biti jedan od najboljih defenzivaca na svijetu.

Dalić ima srebro i broncu s velikih natjecanja, jel red za zlato?

"Na Eurima nismo imali rezultate. Nismo uspjeli pobijediti u nokaut fazi. Fokus je da prođemo grupu, pa idemo korak po korak. Puno reprezentacija ima pravo računati na zlato. Mi smo tek 12 po tržišnoj vrijednosti ali napravit ćemo sve da budemo bolji. Ne stvaramo pritisak da moramo. Ići ćemo polako, strpljivo i mirno pa što bude. Vjerujem u reprezentaciju, igrače. Imamo spoj mladih i starijih. Iskustvo i vjeru u ovo što radimo i nadam se dobrom rezultatu".

Reprezentacija je na sve strane. Od predsjednika, premijera do Pape...

"Bilo je dosta s dočecima i odlascima. Od sada se moramo posvetiti našem poslu. Osobito ja".

Na izborima za Europski parlament, mnogi su dopisali Dalićevo prezime na listićima...

"Nemam političkih ambicija. To nije moj stil života. Od tog dijela karijere nema ništa".

Kakva je situacija s Vlašićem i Baturinom.

"Perišić me ugodno iznenadio. Istrpio te duele, dobio je sigurnost i samopouzdanje. Vlašić je odigrao dobrih 20-ak minuta. Nije se vidjela ozljeda i s pravom smo ga čekali. Uvijek je nešto donio i pokazao da se oporavio. Baturina je osjetio malo mišić, sačuvali smo ga da ga ne izgubimo. Već je u treningu, sutra je s ekipom. Svi su zdravi, spremni i u dobrom stanju. Ovo je bila preventiva".

Razlika u odnosu na Dohu..

"Katar je bio s 18 novih i nisu bila velika očekivanja i ponovili smo sličnu priču kao i u Rusiji. Sada su velike ambicije, planovi i želje. Svjestan sam toga i moram puno raditi da ostanemo kakvi jesmo i iskoristimo kapacitete. Ista priča, isti način a nadam se i isti put" - zaključio je Zlatko Dalić. Hrvatska nogometna reprezentacija prvi trening odradit će u ponedjeljak. Bit će to otvoreni trening na kojem se očekuje nekoliko stotina djece.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024HNSZlatko Dalić

Ostale Vijesti