Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Tisuće navijača kreirali ekstazu na dočeku Hrvata u Neuruppinu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 09.06.24. | 18:35

Hrvati iz okolnih gradova u velikom su broju pohodili mjesto u kojem će Vatreni sljedećih tjedana kovati europsko zlato

Nešto prije 14 sati zvučnici na glavnom gradskom trgu Neuruppina prekinuli su nedjeljnu dokolicu... Kao magnetski je trg privlačio lokalno stanovništvo, dok je more kockica znalo da je to mjesto gdje će par sati kasnije izaći Luka Modrić i njegovi suigrači kako bi pozdravili domaćine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bilo je Hrvata iz svih krajeva sjeverne Njemačke. Dakako, najviše iz Berlina koji je udaljen nekih 70-ak kilometara ali zastupljen je bio i Leipzig, Hamburg i sva silna mjesta u kojima Hrvati grade svoje živote daleko od domovine. Bila je to jedinstvena prilika da vide svoje heroje s obzirom na to da mnogi od njih nisu uspjeli nabaviti ulaznice za utakmice reprezentacije na Euru.

Neopisivo” od Zaprešić boysa bio je trenutak u kojem su ruke krenule u zrak. Prvi put. Redao je domaći DJ hitove koji čine standardan opus na ovakvim feštama, pjevalo se i petnih žila a da još Vatreni nisu niti sletjeli u Berlin.

Domaćin se svojski potrudio predstaviti ono najbolje od Neuruppina. Lokalni sportski klubovi održali su razne animatorske programe pa smo vidjeli organizirani boksački ring, razne radionice a pomladak nogometnog kluba iz Neuruppina, inače petoligaši, iznijeli su golove i zaigrali na dva mala. Nedjelja je bila praznik za ugostitelje koji su ipak dočekali spremni navalu Hrvata u ovaj miran gradić. Kafići su radili punom parom, a oko trga bilo je primjetno više punktova na kojima se okretao roštilj a žeđ gasila sokom od hmelja.


Cijene su bile nekoliko puta veće od onih u Zagrebu, ali nitko ove nedjelje nije imao zmiju u novčaniku!

Zaradili su i lokalni šaneri koji su pokazali fantastičan njuh za biznis pa su na improviziranom stolu prostrli zastave i dresove Vatrenih. Riskirali su i pojavu policije koja je dobila zadatak plijeniti svu robu na Euru a koja nije original. A kada smo kod policije, trudili su se ostati neprimjetni. Samo bi tu i tamo prošetali u skupina od četiri, pet policajaca pod punom spremom izuzev dugih cijevi ali i one su vjerojatno bile spremne negdje u pozadini.

Dugo su se Vatreni čekali na tom trgu. No, onda je nešto poslije 18 sati krenulo komešanje policije što je bio znak da su blizu. Desetak minuta kasnije krenula je ekstaza tisuća okupljenih. Prvi je na pozornicu izašao Zlatko Dalić, uz njega kapetan Luka Modrić pa potom svi ostali…

“Kad se sjetim suza krene…”, počela je klapa u pozadini, baklje i dimne bombe kreirale su do sada vjerojatno nikad neviđenu kulisu na glavnom trgu Neuruppina.

Doduše, neki su zbog tih baklji stavljeni po strani uz prijeke poglede policije, ali koliko smo uspjeli vidjeti - bračni par u dresovima Hrvatske prošao je tek uz opomenu!

"Sretan sam i ponosan što ste izabrali naše okruženje za svoj kamp, želim vam puno zdravlja", rekao je gradonačelnik Neuruppina prije nego je predao Vatrenima prigodne darove.

"Luka, Luka", potom je krenulo skandiranje na okupljene mase.

"Kada igraju Vatreni, mi smo jedna duša i jedno tijelo. Iseljena Hrvatska i domovina. Vi ste ponos i najbolja diplomacija", rekao je veleposlanik RH u Njemačkoj.

U ime HNS-a i reprezentacije na sjajnom dočeku zahvalio se Marijan Kustić predsjednik Saveza.

"Hvala vam u ime svih na prekrasnom dočeku. Dirnuli ste nas. Gledali smo slike dok smo dolazili i dirnuti smo. Dobra je uvertira bila portiv Portugala. nismo slučajno odabrali kamp, ovo je najbolji za Euro. Iznad svih - Hrvatska", rekao je Kustić na kraju dočeka. Reprezentativci su se potom zaputili u obližnji hotel da se smjeste a malo kasnije je planiran i prvi trening Hrvatske u kampu.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024VatreniHNS

Ostale Vijesti