REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Southgate: „Imamo nevjerojatan karakter“, Saka: „Na misiji smo, želimo ispisati povijest“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.07.24. | 22:27

Xhaka je pak istaknuo kako je 'bez riječi', dok je Shaqiri naglasio kako smatra da su Švicarci bili 'jako dobri'.

Pomalo je fascinantno da se utakmicu četvrtfinala Eura, u kojoj pobjednika odluči raspucavanje s bijele točke, može okarakterizirati 'dosadnom'. A utakmica između Engleske i Švicarske bila je baš takva – dosadna. Na kraju, Englezi su prošli u polufinale, jer nakon što je na semaforu nakon 120 minuta ostalo 1-1 kao nakon 90 minuta, izabranici Garetha Southgatea u konačnici su zadržali hladne glave, pet puta bili precizni, dok je kod Švicaraca još u prvoj seriji bio dotad ponajbolji igrač utakmice, Manuel Akanji.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Imali su Englezi sreće, treba to otvoreno reći. Jesu li zaslužili polufinale? Pa, vjerojatno ne. Ali nije ni da su Švicarci 'ubili' Tri lava… Nakon utakmice su se na četvrtfinalni ogled osvrnuli iz jednog i drugog tabora. Očekivano, s dijametralno suprotnom bojom glasa…

„Mislim da je ovo s naše strane bila jako dobra utakmica. U turnirskom dijelu natjecanja morate pokazati razne kvalitete, a mi upravo to radimo. Imamo nevjerojatan karakter i pronalazimo rješenja u svakoj situaciji. Jako sam sretan. Moram pohvaliti prvenstveno koncentraciju u obrani“, rekao je engleski izbornik Gareth Southgate.

Bukayo Saka, koji je u 80. zabio za 1-1, a isto tako je bio precizan i u raspucavanju, poručio je:

„Svi znamo kako je završilo posljednji put kada smo izvodili jedanaesterce na Europskom prvenstvu. Tada smo izgubili finale protiv Italije. Ali, ostali smo ovaj put itekako mirni i hladni. Imamo misiju. Sve ćemo analizirati, želimo biti još bolji, ali želimo ispisati povijest na ovom turniru.“

Harry Kane na terenu je bio do 110. minute.

„Bila je ovo još jedna teška utakmica, ali nova iz koje smo izašli kao pobjednici. Dečki su igralo vrlo hrabro. Jedanaesterci uvijek kidaju živce, ali uspjeli smo.“

Što se tiče Švicaraca, do Yakina se nije moglo doći, ali su zato pred predstavnike medija stali Granit Xhaka te Xherdan Shaqiri.

„Nemam riječi nakon ovog susreta. Brutalno je teško bilo što komentirati. Pokazali smo puno dobrih stvari u ovom dvoboju i zato je poraz još dvostruko teži. Istina je, bio sam ozlijeđen, ali morao sam igrati ovaj dvoboj. Nemamo sebi što zamjeriti, nismo imali sreće na samom kraju“, rekao je kapetan Švicarske, na kojeg se potom nadovezao Shaqiri.

„Vjerojatno smo posljednjih dana mnoge naše navijače učinili sretnima i ponosnima. Teško je, ali mislim da smo bili jako dobri. Sitnice su odlučivale, Englezi su imali nešto čvršće živce kod jedanaesteraca“.



Tagovi

Gareth SouthgateBukayo SakaHarry KaneXherdan ShaqiriGranit XhakaEuro 2024

Ostale Vijesti