REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Rangnick potpuno shravan: „Ne mogu vjerovati da idemo doma“, Arnautović: „Ovo je možda moja zadnja utakmica“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.07.24. | 08:36

Potpuni je šok u stožeru Austrije

Austrijski izbornik Ralf Rangnick izrazio je iskreno šokiranje zbog ispadanja njegove momčadi s Eura 2024. protiv Turske. Rangnick je rekao da je njegova momčad odigrala četiri zabavne, intenzivne utakmice i da je bila vrijedna četvrtfinala, ali je platila cijenu za lošu obranu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Ako ste u zaostatku dva gola, onda stvari nisu ništa lakše. Momčad je pokušala sve. Zatim smo zabili jedan gol i imali smo dovoljno vremena da postignemo remi", rekao je Rangnick na konferenciji za novinare pa dodao:

"Teško je ako imate Gordona Banksa na golu," rekao je, uspoređujući Gunokovu obranu s onom koju je engleski vratar izveo nakon udarca glavom Brazilca Pelea na Svjetskom prvenstvu 1970. godine. Eliminacija Austrije proteže se na sedam desetljeća njihovog nedokučivog neuspjeha da dobiju utakmicu u nokaut rundi velikog turnira.

"Trebate i malo sreće. Da je Baumgartnerov udarac glavom na kraju ušao, mogli smo dobiti ovu utakmicu. Ovo je bila povijesna šansa za pobjedu, za odlazak u četvrtfinale i igranje protiv Nizozemske. Ne mogu vjerovati da idemo kući. Mislili smo da ćemo ovdje nastaviti put", rekao je.

Rangnick je rekao da njegova momčad sada mora iskoristiti svoj zamah i osigurati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, što će biti prvi put od 1998. godine.

"Trenutno smo u prvom dijelu, a to se nije dogodilo godinama, da smo u prvom dijelu i tu želimo ostati. I imamo dobre šanse kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo nakon mnogo godina", rekao je rekao je.

Jedan igrač koji se možda više neće pojaviti u dresu Austrije je napadač Marko Arnautović, koji je nagovijestio da bi poraz od mogao biti njegov posljednji nastup za reprezentaciju.

“Jako je gorko, ludost je što smo ovako izašli iz utakmice”, rekao je Arnautović. "Za nas je gotovo. Trener je rekao 'glavu gore'. Moglo bi biti da je to moja posljednja utakmica", dodao je. (Hina)



Tagovi

Ralf RangnickAustrijska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti