REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Modrić: „Svega nam je nedostajalo, ali siguran sam da ćemo ovo preokrenuti u svoju korist“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 20:35

Kapetan je dao svoje viđenje ogleda za kamere HRT-a

Očekivanja su, da se previše ne lažemo, bila ogromna. Otvaranje u Berlinu, u domaćinskoj atmosferi protiv reprezentacije s kojom smo imali nerazriješenih računa. Povrh toga, optimizmom su hrvatska jedra napunile dvije sjajne prijateljske utakmice u glancanju forme za turnir.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A onda smo natrčali na odlučne i čvrste Španjolce koji su napravili udubinu u našim ambicijama već u prvih 45 minuta i s tri pogotka 'ubili' utakmicu. Zlatka Dalića, svjestan je i sam, čeka ohoho posla pred pločom za crtanje. Ovo protiv Španjolaca je bilo uistinu neočekivano loše, bez obzira na promašeni penal i dva, tri velika promašaja iz izglednih prilika. Španjolci nisu bili bolji za ova tri pogotka, ali su na koncu bili bolji i to treba pošteno priznati. Kao što je to priznao i kapetan Luka Modrić koji se, istini za volju, također uklopio u sivilo momčadi.

Od kapetana nismo danas dobili njegovu magiju, njegova igra nije mogla doći do izražaja, a vezni red Španjolaca je sasvim pregazio Dalićeve veznjake.

„Nije danas jedan bio jedan od tih dana, nismo mogli zabiti, ali nismo bili pravi, osobito prvo poluvrijeme. Nedostajalo nam je energije, agresivnosti, stajali smo daleko, prelagano su nam zabili tri gola. I bilo je teško vratiti se, drugo poluvrijeme dosta bolje, ali opet nedovoljno. Danas lopta nije htjela u gol. Oni su sve svoje šanse iskoristili. Mi se moramo regrupirati i biti puno bolji i sada znamo da moramo ići na pobjede što i nije tako loše“, izjavio je Modrić nakon ogleda.

Hrvatskoj je nedostajalo one prepoznatljive energije...

"To je nogomet, nekada ono što zamisliš ne ispuniš. Još imamo dvije utakmice, dignuti se, biti pozitivni i siguran sam da će to biti bolji i da ćemo ovo preokrenuti u svoju korist“.

Jesu li vas Španjolci s nečim iznenadili?

„Znali smo da žele čuvati loptu, ali mi smo bili problem: daleko smo stajali, a bez agresivnosti i trke se teško može igrati protiv ovakve reprezentacije. U drugom dijelu smo bili brži i agresivniji i bolji s loptom, ali nismo uspjeli zabiti gol da ih uvedemo u nervozu... Teško nam je, nismo ovo očekivali, ali moramo pokazati karakter kao i puno puta do sada“.

Slijedi Albanija.

„Protiv Albanije moramo ići na pobjedu, nema druge opcije. Slijedi odmor i analiza i svi od prvog do zadnjeg moramo biti bolji“. (pz)



Tagovi

Luka ModrićHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024španjolska nogometna reprezentacijaVatreni

Ostale Vijesti