REUTERS/John Sibley
REUTERS/John Sibley

Kreće 1/4 finale: Na Engleze i dalje najmanji tečaj, u susretu Španjolske i Njemačke favorita - nema

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.07.24. | 11:20

Do kraja Eura ostalo je još sedam utakmica. Dvije će se odigrati danas.

Ispadanjem Hrvatske u grupnoj fazi splasnuo je interes za Europskim prvenstvom koje se do 14. srpnja održava u Njemačkoj. U idućih devet dana ostale su nam još po četiri utakmice četvrtfinala, dvije polufinala i veliko finale. Danas će se odigrati dvije od četiri utakmice četvrtfinala (Njemačka u Stuttgartu igra protiv Španjolske, a Portugal i Francuska susrest će se u Hamburgu), dok su preostale dvije utakmice četvrtfinala na rasporedu u subotu (Engleska i Švicarska igraju u Düsseldorfu, Nizozemska i Turska u Berlinu).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ako gledamo tečajeve Germanije, najveći favorit za prolazak u polufinale je reprezentacija Nizozemske. Tečaj na pobjedu Oranja nad Turskom u 90 minuta iznosi 1.60, a na prolaz u polufinale tek 1.30. S druge strane, pobjeda Turske u redovnom vremenu vrednuje se sa 6.50, a nakon produžetaka (ili jedanaesteraca) sa 3.30. Djelomično je to i očekivano, posebno ako se potvrdi odluka da za Tursku neće moći nastupiti Merih Demiral, dvostruki strijelac u osmini finala.

Nizozemce slijede Englezi, čija se pobjeda nad Švicarskom vrednuje sa 2.30 (na Švicarce je 3.80), a prolaz 1.60 (za Švicarce 2.30). Englezi ne djeluju uvjerljivo, provlače se još od prve utakmice protiv Srbije, ali i dalje imaju izvanserijski igrački kadar i očekuje se da će im se kad tad otvoriti. Švicarci su za sada odigrali fenomenalni turnir, momčad Murata Yakina igra moderan, fizički nogomet, na granici svojih mogućnosti te će biti najveći izazov za Garetha Southgatea na tekućem turniru, veći čak i od Danaca u drugom kolu.

Puno tijesnije je u 'gornjem', težem dijelu ždrijeba. Francuska (2.45) je solidan favorit protiv Portugala (3.40) u redovnom dijelu, kao i za prolaz (1.70 u odnosu na 2.15). S druge strane, dvije najdominantnije reprezentacije na dosadašnjem dijelu turnira, Španjolska i Njemačka, u utakmicu okarakteriziranu kao 'finale prije finala' ulaze potpuno izjednačeni. Tečaj na pobjedu obje momčadi iznosi 2.80, a na prolaz 1.90. Portugalci djeluju jako dobro, jedna su od napadački najubojitihih momčadi, no Francuzi su specijalisti za velika natjecanja. Deschampesova družina jednostavno zna pobjeđivati (prolaziti) ovakve utakmice.

Uvjerljivo najizjednačeniji dvoboj četvrtfinala je susret između Njemačke i Španjolske koji se već od 18 sati igra u Stuttgartu. Germania tečaj na pobjedu obje reprezentacije vrednuje s 2.80. Nijemci su domaćini, neki bi rekli i blagi favoriti, no Elf nije svladao Španjolsku u u natjecateljskoj utakmici čak 36 godina. U međuvremenu La Roja je slavila u finalu Eura 2008., polufinalu Svjetskog prvenstva 2010. (oba puta s 1-0), zaustavila je Nijemce i na prošlom Mundijalu (1-1), a Elf posebno boli i najteži poraz u jednoj natjecateljskoj utakmici, 0-6 u Ligi nacija 2020.

Derbi Njemačke i Španjolske bit će i derbi četiri wunderkinda. Jamala Musiale i Floriana Wirtza na jednoj strani, odnosno Lamine Yamala i Nice Williamsa na drugoj. Ova utakmica s pravom je okarakterizirana 'finalom prije finala'.

Kada bismo rangirali reprezentacije po tečajevima za osvajanje natjecanja, na prvom mjestu su i dalje Englezi s tečajem 4.50, a, zanimljivo, iako im je tečaj za prolaz u polufinale jednak kao i Nijemcima, tečaj na španjolsko osvajanje naslova je 5.00, dok je tečaj na naslov Njemačke i Francuske 5.50. Germania smatra da će Nizozemska lakše do naslova (8.00), nego Portugalci (10.0). Predzadnji su Švicarci (15.0), a uvjerljivo najmanje šanse za naslov imaju Turci (35.0).

Kada govorimo o dugoročnim okladama za finaliste, finale Engleska - Španjolska, odnosno Engleska - Francuska je realnije (8.00) nego finale između Engleske i Njemačke (9.00), koliko se vrednuje i finale između Španjolske i Nizozemske, odnosno Francuske i Nizozemske. Najmanje izgleda ima finale između Portugala i Turske (50.0)

Na osvajača Eura možete se kladiti OVDJE (Dugoročne oklade) (N.R.)



Tagovi

EUROEuro 2024španjolska nogometna reprezentacijaFrancuska nogometna reprezentacijaNjemačka nogometna reprezentacijaPortugalska nogometna reprezentacijaEngleska nogometna reprezentacijaŠvicarska nogometna reprezentacijanizozemska nogometna reprezentacijaTurska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti