REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Gvardiolmo opet zajedno: Pep želi Olma do utorka, a u Dinamovu blagajnu će kapnuti lijep iznos

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.07.24. | 15:45

Hrvatski dvojac (ako ga možemo tako nazvati) mogao bi opet zaigrati skupa i u dresu Manchester Cityja!

Manchester City cilja na transfer zvijezde Leipziga i španjolske reprezentacije Danija Olma, a ovoga puta ga ne žele ispustiti iz ruku. Nije ovo prvi puta da se Olmo i Građani dovode u poveznicu, ali ovoga puta više baš ništa ne stoji na putu realizaciji toga plana.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Olmova otpusna klauzula od 60 milijuna eura primarno je trebala isteči u utorak, no prema Fabriziju Romanu i još vrućim informacijama, zbog toga što se Olmo plasirao u finale Eura, ona je prolongirana do 20. srpnja. Doduše, prema Gianluci Di Marziju, City planira aktivirati Olmovu klauzulu nakon što završi večerašnji finale između La Roje i Tri lava. City mora brzo djelovati jer Olmova klauzula o oslobađanju uskoro ističe, a ne budu li ju aktivirali na vrijeme, postoji mogućnost da Leipzig može zatražiti višu naknadu. No, Romano kaže kako konkretnog kontakta s Građanima nije bilo, iako taj korak u Olmovoj karijeri ne bi bio iznenađujuć.

Olmo bi ovim potezom mogao zamijeniti Kevina De Bruynea na Etihadu. Belgijskog reprezentativca uvelike se povezivalo s prelaskom u Saudijsku Arabiju, a City je voljan dopustiti da se taj transfer dogodi pod uvjetom da dobiju naknadu od 60 milijuna eura. De Bruyne je ove sezone imao problema s ozljedama i upisao je samo 26 nastupa u svim natjecanjima. Ipak, upisao je i 24 gola.

Nekadašnji dinamovac i još uvijek veliki miljenik Dinamovih navijača, Dani Olmo je, usporedbe radi, zabio osam golova i upisao pet asistencija u 25 utakmica za RB Leipzig. Također je zabio tri gola i upisao dvije asistencije u pet utakmica na Euru 2024.

Bio bi tako treći dinamovac u aktualnoj postavi Manchester Cityja, nakon Matea Kovačića i Joška Gvardiola. Kakva reklama za Dinamo u svijetu! No, prvo se priča treba realizirati. Dakle, možda već nakon finala bude konkretnijih poteza, a možda će Građani čekati do samog kraja, što je manje vjerojatno budući da nisu jedini klub koji je zainteresiran za Olmove usluge, ali su jedan od rijetkih koji ih mogu platiti. Osim toga, ponovno ujedinjenje Gvardiola i Olma ili Gvardiolma (neka se Branjelina ne uvrijedi) olakšao bi Daniju i prilagodbu, a vjerojatno nogometnoj publici pružio nevjerojatnu čaroliju mladića koji su u svojim ranim godinama očarali svijet i to ne samo nogometnim talentom već i svojom skromnošću i ponašanjem, gdje god se pojave.

Jasno, bit će ovo unosan posao i za Modre bude li se realizirao. Naime, na Gvardiolovim su transferima već ostvarili oko 33,4 milijuna eura, a i od Olmovog narednog transfera im pripada 20 posto zarade, oko šest milijuna eura. Nije baš 'sića'...

(eg)



Tagovi

Manchester CityDani OlmoLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti