Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Zagrebaši na norveškom prvaku žele prekinuti negativan niz: "Želimo biti ratnički nastrojeni kao u Parizu"

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 28.09.23. | 07:20

Nakon dobrog izdanja protiv PSG-a, Zagreb se nada pokazati sličnu igru, ali s boljim rezultatom na kraju protiv 'norveške reprezentacije u malom'

Norveški prvak Kolstad stiže na noge hrvatskom prvaku RK Zagrebu u sklopu 3. kola Lige prvaka. Bit će to njihov prvi međusobni službeni susret, a na rasporedu je u četvrtak navečer od 18.45 u Areni Zagreb.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zagreb u ovosezonskoj Ligi prvaka zna samo za proaze, ali dva različita. Prvo ih je njemački prvak Kiel u Zagrebu ranio u potpuno jednosmjernoj utakmici sa sedam goova razlike, a onda je smjenom trenera stigla nova energija. Andrija Nikolić je od pomoćnika postao glavni trener i u Parizu vodio borbeni Zagreb do 'knap' poraza protiv PSG-a. Četiri gola razlike, ali daleko bolja igra od one u prvom kolu, probudili su nadu da Zagreb ove sezone možda i neće biti tek slučajni prolaznik u grupi, ali kako je upozorio i sam trener - bodovi se ne mogu upisati prije nego li budu osvojeni.

Kolstad možda zvuči kao ime pred kojim bi se to moglo napraviti, ali ne smije. Kolstad je predstavnik Norveške u skupinama Lige prvaka. Zauzeo je mjesto Elveruma, koji je prošle sezone predstavljao Norvešku. Momčad 'nakićena' norveškim, brzim rerezentativcima, prvak zemlje, a uostalom i momčad koja je, za razliku od Zagreba, upisala do sada jednu pobjedu u Ligi prvaka. Bio je to njihov debi u najprestižnijem natjecanju europskog muškog rukometa, igran u Sjevernoj Makedoniji. Utakmica koju je Kolstad dobio 31-22 protiv Eurofarm Pelistera. Aalberg je zabio devet golova, a Gudjonsson osam puta tresao mrežu. Inače, norveški prvaci su u financijskoj krizi pa su prije ove jeseni najavili da će rezati plaće 20 i 30 posto Sagosenu i društvu, ali ih to i nije baš demotiviralo. Doduše, upisali su i poraz, onaj protiv Kielcea, prošlosezonskog finalista Lige prvaka, ali tek rezultatom 32-30, tako da se ne može pričati o 'debaklu' ili velikom padu. Dapače, ako su njima pružili tako dobar otpor, jasno je da se pametno, s respektom prema protivniku, ali vjerom u sebe mora ući u ovu utakmicu. A svjesni su toga i Zagrebaši.

"Očekuje na susret s odličnim protivnikom. To je norveška reprezentacija u malom. Njihovu igru u prvom redu krasi i odlikuje puno trke i tu ćemo mi morati biti puno bolji u odnosu na Pariz ako im mislimo parirati. To se ponajprije odnosi na segment našeg vraćanja u obranu. Imaju neke sjajne pojedince poput Sagosena, Bergeruda i Johannessena, a mali im problem zasigurno pričinjava ozljeda desnog vanjskog Roda. Mislim da su malo kratki u rotaciji i tu vidim našu šansu. Kako utakmica bude odmicala, oni će biti umorniji a mi ćemo to pokušati okrenuti u našu korist", rekao je u najavi trener Nikolić te se potom okrenuo svojoj momčadi:

"Svi su zdravi, osim Zvonimira Srne koji ima mali problem sa skočnim zglobom ali nadamo se i vjerujemo da će Zvone do četvrtka biti spreman", dodao je trener Nikolić.

O tome koji je recept za Norvežane poručio je:

"Moramo igrati sa 16 igrača da bismo izdržali tempo, teško je s devet igrača parirati takvom ritmu. Ono što je želja je da popravimo trčanje nazaad, ali i da popravimo tranziciju. Imaju u Kolstadu Sagoseena i imaju naviku brze igre, stalno žele zabijati golove, trče, u domaćoj ligi imaju preko 30 golova po utakmici. Zato nam je jedan bitan zadatak da u napadu imamo jaku disciplinu, da nema brzog šuta da im ne damo najdražu poziciju, a to je da trče. Sigurno je da ćemo igrati i 5-1 i 6-0 obranu. Znamo njihova kretanja i sigurno ćemo se pokušati prilagoditi za sve varijante. Ne upisujem bodove prije reda, ali da možemo igrati s njima - možemo", poručio je trener Zagrebaša.

Zagreb je imao kompliciran debi ove sezone u Ligi prvaka. U prvom susretu dočekao ga je Kiel i nanio mu poraz 30-23, a uslijedio je put u Pariz gdje je Zagreb igrao hrabro. Zabio je 31 put, ali je izgubio s četiri gola razlike. Na poluvremenu su bila samo dva pogotka između dvije momčadi.

U međuvremenu, Zagreb je dobio utakmicu odigranu u prvenstvu. Slavio je rezultatom 31-24 na terenu Gorice. Bila je to treća pobjeda u isto toliko domaćih utakmica. Kolstad nije tako siguran u prvenstvu. Naime, stižu Zagrebu nakon poraza protiv Runara 36-30 što je bilo itekako iznenađujuće. No, teško da se to može uzeti kao mjera, više kao iznimka i nesretan, loš dan. Bila je to četvrta prvenstvena utakmica Kolstada ove sezone. Momčad ima remi, dvije pobjede i jedan poraz. A Eleverum je lider s pobjedama u nizu.

"Oni su klasična skandinavska ekipa, ali pripremamo se i pripremit ćemo se da popravimo neke stvari, ali mislim da će biti najbitnije ponoviti borbenu, ratnu atmosferu kao što je bila u Parizu", rekao je Zvonimir Srna.

"U Parizu smo odigrali jednu jako dobru utakmicu i nastojati ćemo nastaviti na tom tragu. Mislim da imamo svoje šanse te da ih možemo u nekim taktičkim segmentima prevariti i steći prednost. Ne možemo reći da smo favoriti protiv ekipe s toliko iznimnih pojedinaca poput Sagosena ili Bergeurda, ali silno smo motivirani dat ćemo sve od sebe da upišemo prve bodove ove sezone", poručio je desni vanjski, Luka Lovre Klarica koji je prije tri dana proslavio 22. rođendan, a sigurno bi mu najbolji poklon bio pobjeda u Ligi prvaka.

Ulaznice za dvoboj s Kolstad Handballom su besplatne, a iste se mogu preuzeti na blagajni Arene Zagreb u srijedu 27. rujna od 16.00 do 19.00 sati, odnosno u četvrtak 28. rujna od 17.00 do 19.00 sati.



Tagovi

PSGRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti