Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Klarica: "Promjena trenera nam je donijela pozitivan šok", Nikolić: "Kolstadovi problemi s rotacijom su naša šansa"

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 26.09.23. | 11:47

Pred Zagrebašima je novi izazov u Ligi prvaka, a uz to su najavili i novi sponzorski ugovor koji su potpisali

Pred rukometašima Zagreba dvoboj je 3. kola Machineseeker EHF Lige prvaka u kojemu će hrvatski rukometaši ugostiti norveški Kolstad Handball. Dvoboj hrvatskog i norveškog prvaka na rasporedu je u četvrtak, 28. rujna u Areni Zagreb u 18.45, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Andrija Nikolić je najavio:

"Norveška reprezentacija u malom. Ono što ih jako krasi je da puno trče, morat ćemo biti puno bolji u odnosu na Pariz ako mislimo parirati s njima. Imaju puno reprezentativaca, ali imaju malih problema s desnim vanjskim i fali im malo rotacija, mislim da je tu naša šansa, kako bude odmicala utakmica mislim da ćemo mi naći svoju priliku."

"Svi su zdravi osim Zvone, on ima malu ozljedu zgloba, ali se nadamo da će do utakmice svi biti spremni."

O tome koji je recept za Norvežane poručio je:

"Moramo igrati sa 16 igrača da bismo izdržali tempo, teško je s devet igrača parirati takvom ritmu. Ono što je želja je da popravimo trčanje nazaad, ali i da popravimo tranziciju. Imaju u Kolstadu Sagoseena i imaju naviku brze igre, stalno žele zabijati golove, trče, u domaćoj ligi imaju preko 30 golova po utakmici. Zato nam je jedan bitan zadatak da u napadu imamo jaku disciplinu, da nema brzog šuta da im ne damo najdražu poziciju, a to je da trče."

"Sigurno je da ćemo igrati i 5-1 i 6-0 obranu. Znamo njihova kretanja i sigurno ćemo se pokušati prilagoditi za obje varijante."

"Koliko znam nije neka velika navala za karte, ali se nadam da će publika doći jer mislim da su ovi dečki to zaslužili. Pogotovo nakon ove utakmice u Parizu. Ne upisujem bodove nikad unaprijed protiv nikog, ne znam je li tko u klubu to napravio, nije to momčad protiv koje se to može napraviti, ali da se može igrati - može."

U prvenstvu su upisali poraz u posljednjoj utakmici.

"Imali su lošu utakmicu, posebno prvo poluvrijeme, djelovalo je kao da im je bio loš dan."

"Odlučit ćemo o golmanima nakon zadnjeg treninga, a Morales je dobro."

Luka Lovre Klarica je nedavno proslavio i rođendan pa si poželio pobjedu kao najbolji poklon.

"Sigurno da bi mi pobjeda bila najbolji poklon za rođendan. Idemo nakon jedne dobre utakmice u Parizu. Pola norveške reprezebntacije igra u Kolstadu, ali s tom rotacijom imaju problema. Sagosen je tu, jedan od najboljih vanjskih, imaju vrhunskog golmana... Ne možemo reći da smo favoriti, ali nadamo se da ćemo uspjeti doći do svoje prilike.

Kako takva razlika između Kiela i PSG-a?

"Andrija je s nama od početka sezone, poznaje mene osobno 5-6 godina. Znam taktički većinu stvari koje traži tako da nije problem uklopiti se u to. Radimo, razgovaramo, mislim da je to stvar, ta neka komunikacija. Uvijek promjena trenera donese neki šok, nam je bio pozitivan."

Zvonimir Srna je dodao:

"Imam malih problema sa skočnim zglobom, ali nadam se da ću biti spreman za četvrtak. Njima je također prva sezona u ligi prvaka. Oni su klasična skandinavska ekipa, ali pripremamo se i pripremit ćemo se da popravimo neke stvari, ali mislim da će biti najbitnije ponoviti borbenu, ratnu atmosferu kao što je bila u Parizu."

O Sagosenu kaže:

"Ne treba trošiti puno riječi o njemu. Ne može ga nitko sam zaustaviti, ali možemo kao ekipa. Pripremit ćemo se. Preko njega ide puno šest na šest i u polukontri, ali mislim da bi nama on bio lakši za zaustaviti nego Steins."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Predstavnicima medija su se na presici ranije obratili direktor rukometnog kluba Zagreb Vedran Šupuković i Nenad Lovrić, direktor tvrtke Kemokop, s kojom je Zagreb potpisao sponzorski ugovor.

"Ova je tvrtka jedan od lidera u gospodarenju opasnim otpadom u Hrvatskoj. Ovo je drugi veliki ugovor nakon Ine i Tifona, nije to jednostavno, jako mi je drago, Zagreb to iz godine u godinu poprilično uspješno radi. To dokazuje da je Zagreb još uvijek uspješan brend, do Nove godine očekujemo još par novih sponzorskiih ugovora koji će nam omogućiti da privedemo uspješno sezonu kraju. Sve je teže izdržati s drugim velikanima koji imaju daleko veće prihode nego mi, ali mislim da Zagreb ima što za reći i u Ligi prvaka, nadam se da ćemo sada sudjelovati i sa nešto boljim rezultatima nego što su bili u zadnje dvije tri godine", rekao je Šupuković.

"Za nas u Kemokopu rukomet nije samo sport, njegujemo ga od mladosti. Ponosni smo da smo sklopili ovaj ugovor, podupiranjem RK Zagreba podupiremo sport, ali i mlade talente. S nestrpljenjem iščekujemmo uspjehe koje ćemo zajedno u budućnosti postizati."

O vrijednosti ugovora nisu htjeli konkretno.

"Potpisan je na dvije godine, a sama činjenica da su na dresu znači da je iznimno vrijedan", kratko je rekao Šupuković.


Ulaznice za dvoboj s Kolstad Handballom su besplatne, a iste se mogu preuzeti na blagajni Arene Zagreb u srijedu 27. rujna od 16.00 do 19.00 sati, odnosno u četvrtak 28. rujna od 17.00 do 19.00 sati.



Tagovi

RK ZagrebVedran ŠupukovićRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti