Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

VIDEO Šokin posljednji ples: Prvi susret sa susjednom BiH za pobjednički rastanak

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 08:24

Hrvatska je u srijedu bez veće muke pobijedila Grčku 32-22, u strijelce se upisalo 12 hrvatskih igračica

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas će odraditi i svoju drugu utakmicu u ovoj reprezentativnoj akciji. Nakon pobjede nad Grčkom, Hrvatice se nadaju nastaviti u pozitivnom tonu i protiv BiH (20.00 sati u Cazinu) s kojom će se susresti po prvi puta u svojoj povijesti. Bit će to ujedno i posljednja utakmica Nenada Šoštarića kao izbornika, nakon čega će preuzeti klupu RK Zagreba.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bosanskohercegovačke rukometašice loše su se provele u Rumunjskoj. Izgubile su 49-17, a u redovima su im se istaknule Edina Dedić i Armina Isić sa po pet golova. Ovo je prvi puta nakon 2008. da je njihova reprezentacija dio završne faze kvalifikacija.

Na klupi te ekipe je Adnan Bašić, bivši rukometaš tamošnje Krivaje Zavidović. Na klupu ženskog kluba iz toga grada sjeo je 2016. godine. Među igračicama istiće se ranije spomenuta Edina Demić, koja igra na poziciji desnog vanjskog. Igračcia francuskog sastava Le Pouzin HB07. Armina Isić igra za Daciju Mioveni s našom Dorom Krsnik i Ivanom Dežić. Anica Gudelj, njihova vratarka, skupil je protiv Rumunjske u 1. kolu devet obrana.

Hrvatska je u srijedu bez veće muke pobijedila Grčku 32-22, u strijelce se upisalo 12 hrvatskih igračica.

"Naš cilj je uvijek pobjeđivati ​​i to ćemo imati na umu. Bosna i Hercegovina ima nekoliko izvrsnih igrača. Nadam se da će sve naše igračice dobiti priliku za igru, kao što je to bilo u srijedu u Karlovcu. Bitno je to za nas, da znamo da su svi važni."

O protivnicama je još dodao:

“Sve su to dobre igračice. Ali njihov je osnovni problem to što imaju malo okupljanja, malo međunarodnog iskustva i to je faza neuigranosti i osjećaj kako je to igrati protiv nekoga tko ima drugačiju školu rukometa. Hrvatska je već, tu možemo biti malo prepotentni, postala ime u rukometu i mi u svaku utakmicu idemo pobijediti”, kazao je Šoštarić.

Što je još imao za reći pogledajte OVDJE.



Tagovi

Hrvatska ženska rukometna reprezentacijaNenad ŠoštarićRK Zagreb

Ostale Vijesti