RK Zagreb
RK Zagreb

Trebao je biti glavni šuter hrvatskog prvaka, a ostao bez ugovora prije nego je kročio na teren

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.09.22. | 13:24

Doveli su ga kao spektakularno pojačanje ovo ljeto, a sada već odlazi


"Ja više volim da pričam na terenu, nego ovako", govorio je početkom lipnja sa simpatičnim crnogorskim naglaskom Vuko Borozan (28) na predstavljanju u RK Zagrebu, a samo nekoliko mjeseci kasnije, već ga je napustio bez da je 'progovorio' i jednu riječ na terenu.

"Prvo plinarsko društvo Zagreb raskinulo je ugovor s rukometašem Vukom Borozanom. Do raskida ugovora došlo je iz razloga što igrač nije bio u mogućnosti ispuniti svoje ugovorne obveze, odnosno što se nije bio u mogućnosti adekvatno spremiti za novu sezonu u vremenu trajanja sezonskih priprema. Raskid ugovora stupio je na snagu u utorak, 06. rujna. Vuki Borozanu želimo sve najbolje u nastavku njegove karijere", kratko stoji u obrazloženju hrvatskog rukometnog prvaka, a evo što se dogodilo.

Crnogorskog šutera pogodila je korona prije samih priprema Zagreba na Vlašiću, a potom su uslijedile razne druge ozljede... Upaljeno koljeno, nespremno tijelo za utakmice ni pripremne, a kamo li natjecateljske...

Zagrebačka uprava, naravno, nije imala strpljenja za to. Vuko je trebao biti klasični šuter, zvijezda jer, uostalom, pod takvim epitetom je i doveden. Osvojio je Ligu prvaka s Vardarom 2017., nosio dres Metalurga, Veszprema, Al Arabija...Očekivalo se da će isporučivati visoke kvote golova svaku utakmicu, a ne da za njih neće biti ni spreman. Nažalost, budući da nije ispunio očekivano, izgubio je ugovor koji je imao potpisan na dvije godine i prije nego li je kročio na teren. Zagreb je sada u potrazi za novim lijevim vanjskim. Za sada im tu pozciju odlično pokriva Zvonimir Srna, ali u kombinaciji s igrom na poziciji srednjeg. Osim toga, nije to tip igrača kakvog je trebao predstavljati Borozan.

No, ako Crnogorac nije bio na visini zadatka, bolje je za Zagreb da u svlačionici ne stvara negativnu energiju. Nosit će igru ostatak momčadi koji je pokazao kako grize i protiv najvećeg domaćeg konkurenta - Nexea - u polufinalu SEHA lige, ali i protiv velikog Veszprema u finalu. Želja za iskorakom je vidljiva, jasno je iskomunicirana na početku sezone. Svaki kotačić koji remeti taj proces mora se maknuti jer je hrvatski klupski nogomet zaslužio više i bolje. Domaće krune više nisu dovoljne. Europski iskorak je potreban za pune tribine i gušt praćenja rekordnog domaćeg prvaka.



Tagovi

RK ZagrebPPD ZagrebIvica Obrvan

Ostale Vijesti