RK Nexe
RK Nexe

Našičani u Europi protiv Duvnjakovog Kiela i prvaka Srbije, Sesvete na Flensburg, Spačva traži put do grupne faze

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.07.24. | 10:20

RK Nexe će u svoju 17. sezonu na europskoj rukometnoj sceni krenuti kroz razigravanje u Grupi E

Kuglice u Beču su odredile sudionike grupne faze EHF Europske lige u novoj sezoni u kojoj 42 ekipe kreću u borbu za titulu – dvadeset dvije momčadi u grupnu će fazu natjecanja direktno, a preostalih dvadeset svoje će mjesto pokušati izboriti kroz kvalifikacijske utakmice, pa ćemo početkom rujna doznati kojih će se deset momčadi priključiti u grupnu fazu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

RK Nexe će u svoju 17. sezonu na europskoj rukometnoj sceni krenuti kroz razigravanje u Grupi E, a tamo ih čeka nimalo lak posao. Uz prvaka Srbije Vojvodinu i debitanta u ovom natjecanju, španjolsku ekipu Bathco BM. Torrelavega, ždrijeb nam je ove godine dodijelio najtrofejniju njemačku ekipu, slavni THW Kiel našeg Domagoja Duvnjaka. U Našicama ćemo tako imati ogromnu privilegiju i čast ugostiti četverostrukog osvajača Lige prvaka i momčad koja je 23. puta podizala pobjednički pehar Bundeslige. Uz kapetana naše reprezentacije Duleta i još pregršt vrhunskih igrača, našička će publika imati prigodu gledati i najboljeg vratara današnjice Andreasa Wolfa, koji se vraća u Bundesligu.

Od svih osam grupa, jedino je u grupi E sve poznato, dok se u ostalim grupama čekaju rezultati kvalifikacija koje su na rasporedu krajem kolovoza i prvi vikend u rujnu. Kroz kvalifikacije put u grupnu fazu tražit će i vinkovačka Bjelin Spačva, koja će igrati protiv islandskog Valura, a ekipa Sesveta kao i Nexe u grupnu fazu ulazi direktno. Sesvećani će igrati u grupi G s braniteljem naslova njemačkim Flensburgom, mađarskom Tatabanyom i pobjednikom susreta HCB Karvina (Češka) – Izviđač Ljubuški (BiH).

Utakmice prvog kola grupne faze EHF Europske lige bit će odigrane 8. listopada.

“Evo, doznali smo naše protivnike u grupnoj fazi EHF Europske lige i kao u svakom ždrijebu moglo je biti bolje, a moglo je biti i gore. Generalno, mislim da možemo biti zadovoljni jer ćemo u Našicama gledati našeg kapetana Domagoja Duvnjaka i vrhunsku ekipu Kiela, u našoj je grupi i višestruki osvajač prvenstva i Kupa Srbije Vojvodina iz Novog Sada, te španjolska ekipa Bathco BM. Torrelavega, koja nam je za sada možda najveća nepoznanica. Definitivno, vrlo interesantna i vrlo izazovna skupina, na nama je da što bolje odradimo pripreme koje počinju uskoro, da pokušamo što bolje analizirati naše protivnike i svaku se utakmicu bacimo na glavu. Nadam se da ćemo prikazati jedan prepoznatljiv, brz, hrabar i odvažan rukomet. Dečki su još uvijek na odmoru, ali svi rade privatno punom parom prema programima naših kondicijskih trenera i redovito nam dostavljaju rezultate, tako da sam siguran da će svi doći u dobrom kondicijskom stanju na okupljanje 25. srpnja u Feričance. Nakon testiranja i dijagnostike na Kineziološkom fakultetu Zagrebu, krećmo na mini ciklus priprema na Roglu koji ćemo zaključiti trening utakmicom protiv Trimo Trebnja. Nakon toga se vraćamo u Našice gdje ćemo trenirati nekoliko dana, a onda opet idemo na put. Ovoga puta u Austriju u Bregenz, gdje ćemo u šest dana trenirati i odigrati tri pripremne utakmice. Nakon toga će nam se priključiti i naši olimpijci i reprezentativci i tada ćemo polako početi slagati i posljednje kockice za novu sezonu koja počinje 7. rujna utakmicama prvog kola Paket24 Premijer lige", rekao je trener Našičana Krešo Ivanković.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK NexeVojvodinaEuropska liga

Ostale Vijesti