Jozo Čabraja / Kolektiff
Jozo Čabraja / Kolektiff

Duvnjak opet trenira! Rukometaši odbrojavaju posljednje dane do prvog okršaja na Igrama

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 15:03

Nakon dana predaha, hrvatska muška seniorska reprezentacija nastavila je pripreme za Olimpijske igre u Parizu uobičajenim ritmom - rano buđenje, aktivacija, doručak, kratki predah pa dva do dva i pol sata treninga

Hrvatska reprezentacija se vratila treninzima i to u punoj snazi, što uključuje i našeg kapetana Domagoja Duvnjaka! Divna je vijest da se u dvoranu i na trening vratio kapetan Domagoj Duvnjak. Nove liječničke pretrage obavljene jučer tijekom dana kod dr. Borisa Nemeca u Matuljima, pokazale su da je s njegovim mišićem sve u redu i da mirne duše može nastaviti s radom, potvrdio je HRS.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, današnji trening imao je i svečani karakter. Reprezentaciju je uoči zagrijavanja posjetio opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin. Uz prigodne riječi dobrodošlice u Opatiju bajnu, gradonačelnik je reprezentaciji poželio puno uspjeha na Olimpijskim igrama u Parizu. Kapetan Domagoj Duvnjak darovao ga je dresom hrvatske rukometne reprezentacije, i to onim Davida Mandića, pokazujući time koliko je ekipa privržena svom stalnom članu koji je nažalost, zbog ozljede prisiljen propustiti ovo natjecanje.

U društvu gradonačelnika Fernanda Kirigina bilo je pedesetak opatijske djece, malih rukometaša, ali i onih s poteškoćama u razvoju, koji su iskoristili priliku za fotografiranje i dobivanje autograma od igrača. Nakon toga, imali su priliku s tribina dvorane Marino Cvetković gledati trening reprezentacije. I kao što kaže jedna narodna „za igrače simboličan trud i gesta, za najmlađe Opatijce uspomena za cijeli život“.

Nakon jučerašnjeg ranojutarnjeg povratka iz Francuske, izbornik Dagur Sigurdsson nije igračima dao kompletno slobodan jučerašnji dan. Poslijepodne održao je zajednički sastanak uz video analizu onoga što je bilo dobro, a posebno onoga što nije valjalo u susretu s domaćinom Olimpijskih igara. Zajednički zaključak bio je da Hrvatska može i mora bolje.

U sljedećih šest dana uoči puta u Pariz, reprezentacija će se posvetiti popravljanju igre u obrani, ali i osvježavanju momčadi, jer je bilo vidljivo u Chartresu da su noge teške, a tijelo umorno u završnici susreta. Rad na još nekim elementima igre podrazumijeva se, kao i detaljna analiza prva dva suparnika na turniru. A riječ je o Japanu i Sloveniji. O onome trećem će se razmišljati kada dođe vrijeme za tu utakmicu, jer će i Njemačka do tada imati dva susreta na OI i bit će svima jasnije u kakvoj je formi i tko su udarne snage.

Ukratko, u Opatiji ništa novo. Sve se vratilo uobičajenom ritmu i odbrojavanju dana do prvog susreta s Japanom 27. srpnja 2024. godine u 14.00 sati.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Domagoj DuvnjakHRShrvatska rukometna reprezentacijaPariz 2024

Ostale Vijesti