Najveći BiH talent zamijenio najskupljeg golmana u povijesti

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 15:01

Veliki transfer za 20-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine

Ovo ljeto donijelo nam je jedan od najvećih transfera u povijesti rukometa. Ponajbolji svjetski vratar Andreas Wolff prešao je iz poljskog Kielcea u njemački Kiel te postao suigrač Domagoja Duvnjaka, a od sljedećeg ljeta priključit će im se i Veron Načinović. Wolff se tako vratio u klub iz kojeg je 2019. otišao za tada rekordan iznos odštete plaćen za nekog rukometaša, a iako službeno nije objavljeno koliko je iznosila odšteta prilikom ovoljetnog transfera, Wolff suvereno drži status najskupljeg vratara u povijesti rukometa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno, to je značilo i da poljski velikan mora u potragu za novim čuvarem mreže. Izbor je Talanta Dušebajeva je supertalentirani Bekir Čordalija iz Bosne i Hercegovine, najveći talent tamošnjeg rukometa.

Čordalija ima 20 godina, visok je čak 206 centimetara, težak 120 kilograma, a dosad je branio boje Vogošće, a već je dobio šansu i u seniorskoj reprezentaciji BiH. S Kielceom je potpisao trogodišnji ugovor i time oformio vratarski trio za sljedeću sezonu, koji će popuniti Hrvat Sandro Meštrić i Poljak Milosz Walach.

Dolazak Čordalije označio je i svojevrstan remont momčadi, koja je nakon 13 godina senzacionalno svrgnuta s poljskog trona. Wisla Plock osvojila je naslov prvaka, predvođena kvartetom Hrvata (Alilović, Lučin, Mihić i Šušnja), a da sezona bude potpuno neuspješna, pobrinuo se dramatičan rasplet u Ligi prvaka. Naime, Kielce je u četvrtfinalu morao čestitati Magdeburgu i to nakon izvođenja sedmeraca.

Tijekom turbulentne sezone prepune financijskih dubioza, poljski klub bio je prisiljen prodati Nedima Remilija za odštetu koja je bila nešto manja od milijun eura. Sada su sedmeroznamenkasti iznos inkasirali i od prodaje Wolffa, dok je ostatak momčadi zasad ostao na okupu. Kielce bi u nadolazećoj sezoni trebali predvoditi braća Alex i Daniel Dušebajev, iskusni Igor Karačić, Francuzi Dilan Nahi i Benoit Kounkoud, snažni bjeloruski pivot Artjom Karaljok, tandem najboljih poljskih igrača – Arkadiusz Moryto i Szymon Sicko, a tu je i novopridošli dvojac Španjolac Jorqe Maqueda i Mađar Dominic Mathe.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KielceRK Vive KielceEHF Liga prvakaRukometna Liga prvakaAndreas Wolff

Ostale Vijesti