Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Poljaci potpisali zamjenu za Tina Lučina, stigao Francuz koji je 2021. razbjesnio Hrvatsku

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 15:22

Jedan od najboljih francuskih rukometaša potpisao je na tri godine

Prava transfer bomba stigla nam je iz rukometnog svijeta. Jedan od najboljih francuskih rukometaša Melvyn Richardson potpisao je za poljsku Wislu. Srednji vanjski Barcelone, koji može pokriti i poziciju desnog vanjskog, direktna je zamjena za Tina Lučina, koji je potpisao za Nexe.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Richardson je za iznenađujućeg prvaka Poljske (nakon 13 godina srušili su Kielce) potpisao na tri godine, a u Plock stiže nakon osvojenog naslova prvaka Europe s Barcelonom. Richardson je, ujedno, bio i MVP Final Foura održanog u Kölnu.

Sjajni Francuz nije prvo pojačanje Wisle, koja je već dovela dvojicu mladih Slovenaca iz Celja, Tima Cokana i Mitju Janca. Na golu će stajati sjajni Islanđanin Viktor Halmgrisson iz Nantesa, koji je potpisao ugovor na godinu dana, a sljedećeg ljeta se seli u Barcelonu.

Inače, Richardson je hrvatskoj publici poznat po brojnim duelima na reprezentativnom polju, ali pamtimo ga i po potezu koji je razbjesnio hrvatsku publiku. Bilo je to u kvalifikacijama za OI u Tokiju, kada smo pobijedili smo Portugal, glavnog konkurenta za prolaz. No, dogodio nam se pretežak poraz od Francuske, koja si je smjela dopustiti laganiju i opušteniju utakmicu u trećem kolu protiv Portugala. U nevjerojatnom raspletu utakmice, Francuzi su imali napad 15-ak sekundi do kraja utakmice. Melvyn Richardson je nonšalantnim dodavanjem iza leđa omogućio kontru Portugalcima, koji su nekoliko sekundi prije kraja zabili za minimalnu pobjedu, koja je Hrvatsku izbacila s čartera za Japan.

Iako, naravno, uzroke neprolaska treba potražiti u loše odigranom dvoboju protiv Francuske, činjenica je da je sustav kvalifikacija omogućio Francuskoj da u trećem kolu odigra potpuno opušteno i bez posljedica za prvo mjesto u skupini, zbog čega je Hrvatska izvukla deblji kraj. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Melvyn RichardsonFrancuska rukometna reprezentacijaWisla PlockTin Lučin

Ostale Vijesti